14.02.2019, 09:14

Вільний театр «Око» підкоряє серця львів’ян

Понад два роки тому у Львові з’явився вільний театр «Око», який встиг стати улюбленим і бажаним не лише для дітей, а й для їхніх батьків.

Засновницями й основою колективу є Галина Риба та Іванна Мисюк (актори), Оксана Радкевич (художниця) і Наталя Підлісецька (адміністраторка).

Концепція театру «Око» за формою полягає в інтерактиві між акторами та глядачами, веденні дитячої та дорослої репертуарних ліній, живому музичному оформленні та різножанровості репертуару.

Це – чудова конкуренція гаджетам, фільмам, відеоіграм, бо людина є пасивною в сьогоденному суспільстві, а театр – живі емоції та діалог. У вільному театрі «Око» глядач, особливо маленький, активно заангажований в дійство.

За наповнення змісту акторки та організатори обрали універсальні духовні та сімейні цінності: прагнення любити, прагнення до добра, бути щасливими, вірити, надіятися.

Колектив театру «Око»  невеликий, тому учасниці запрошують до співпраці людей різних професій. З режисерів – це були В’ячеслав Жуков з театру ім. Марії Заньковецької та з.д.м. України Галина Воловецька – головна режисерка Львівського оперного театру. З акторів: Юрій Пилипчук та Олександр Чекмарьов з духовного театру Воскресіння, Василь Когут, Мар’яна Кривдик із Першого театру, Іван та Наталя Довгалюки, Галя Лозинська з театру Лесі Українки.

Також учасниці вільного театру «Око» постійно працюють з музикантами. Скажу більше – Володимир Ольшанський є одним із співзасновників театру. Довгий час він був у театрі «Око» композитором та головним музикантом. Зараз на цій посаді Роман Бліхарський та Олена Скиба. Ще у театрі є балетмейстер, з котрим організаторки постійно працюють – це Нінель Збєря. Вокалом з акторками займається Галина Бень. Ну і не можемо не згадати Григорія Рибу. Він в усьому допомагає, зокрема записує й монтує відео, займає пост звукорежисера і робить багато всього іншого.

Їхні вистави цікаві й оригінальні: «Mon bebe або маленькі хитрощі», «Хочу снігу», «Містер Хаос», «Спецоперація Апетит» та інші.

Марічка Курило-Алексевич, журналістка: "Рекомендую усім, хто хоче по-новому подивитись на театральне мистецтво. Була вчора на «Маленьких хитрощах». Живо, дотепно, атмосферно, і глядачі участь у виставі беруть. Продовжуйте у тому ж дусі. До слова, ресторан та вистава - чудове поєднання".

 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: