• Головна
  • Новини
  • В Україні з'явилась нова професія "трансплант-координатор"

18.02.2019, 19:40

В Україні з'явилась нова професія "трансплант-координатор"

У рамках медичної реформи в Україні з'явилась нова професія "трансплант-координатор"

Перша група майбутніх трансплант-координаторів вже вчиться у Запорізькій медичній академії післядипломної освіти МОЗ України. Про це повідомляє УНН з посиланням на Міністерство охорони здоров'я.

Трансплант-координатори налагоджимутимуть зв’язок між усіма учасниками процесу трансплантації, зокрема перевірятимуть та отримуватимуть згоди на донорство, вчасно та систематично оновлюватимуть інформацію у Єдиній державній системі трансплантації (ЄДІСТ), організовуватимуть оперативне та безпечне транспортування органів. Вони комунікуватимуть між донорами та їх родинами і реципієнтами, які очікують на трансплантацію.

Перша група майбутніх трансплант-координаторів вже вчиться у Запорізькій медичній академії післядипломної освіти МОЗ України. Практичну частину (близько 70% курсу) медики проходять у Центрі трансплантації Запорізької обласної лікарні.

Загалом курс підготовки триватиме 156 навчальних годин, з них 106 годин - практика. Тривалість курсу 1 місяць, навчання повністю безоплатне. В групі до 12 людей. В основі курсу - настанови та практика з трансплантації ЄС (зокрема - Іспанії) та США.

До кінця року МОЗ України затвердило 6 окремих циклів навчання.

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року медичні заклади будуть приймати рішення про проведення лікування методом трансплантації шляхом проведення консиліумів лікарів відповідної лікарні. В закладах пацієнтів внесуть до списку очікування.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: