• Головна
  • Новини
  • У волинській церкві знайшли антимінс з благословенням патріарха РПЦ Кіріла

12.02.2019, 20:35

У волинській церкві знайшли антимінс з благословенням патріарха РПЦ Кіріла

В одному з храмів, який вийшов із МП, долучившись до ПЦУ, виявлено антимінс (освячений плат із зашитою частинкою мощей когось із святих, обов’язковий для звершення Божественної Літургії), який благословив московський патріарх Кіріл.

В Управлінні Волинської єпархії ПЦУ заявили, що це – «ще один доказ для тих наших краян, які досі залишаються в Московському патріархаті. РПЦ, зокрема, називає свою частину Українською Православною Церквою, переконуючи, що вона самостійна і незалежна. Духовенство МП нерідко підкреслює: наш Предстоятель не в Москві, а в Києві».

На знайденому антимінсі зазначено: «По благословению Святейшего Патриарха Московскаго и всея Руси Кирилла [не митрополита Онуфрія] священнодействован Нафанаилом епископом Волынским и Луцким...» Тут також записано, для якої церкви передано цю святиню (з етичних міркувань на фото приховали назву села), а також номер і дату видачі».

На антимінсі було також зазначено, для якої церкви передали цю святиню. З етичних міркувань на фото приховали назву села. А також номер і дату видачі.

Антимінс видали у 2017 році. На ньому – цифра 23, що може свідчити про те, що їх масово передавали з Москви в Україну, і, зокрема, на Волинь.

«Така знахідка не може бути показником приналежності церкви до того чи іншого патріархату та визначати, хто ким керує. Якщо визначати керівництво за такими ознаками, то я з таким же успіхом можу сказати, що ПЦУ насправді належить Констатинополю, а не самостійна і незалежна, як вони заявляють.

То ж нехай вони в цьому розберуться і теж людей своїх не обманюють. Проте дійсно в деяких наших рамах, які залишились у храмах, що перейшли у ПЦУ, були збережені антимінси. Їх представники ПЦУ можуть повернути в нашу єпархію, а натомість видати свої», - розповів Речник Волинської єпархії Української православної церкви (Московського патріархату) Олег Точинський у коментарі ІА Волинські Новини .

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: