12.02.2019, 18:39

У Рівному вшанували пам'ять командира УПА

Сьогодні, 12 лютого, у Рівному вшанувати пам’ять борця за волю України. До пам’ятника Климу Савуру поклали вінки та квіти.

Нагадаємо, командир УПА-Північ Дмитро Клячківський (Клим Савур) український політичний та військовий діяч, полковник Української Повстанської Армії загинув від рук НКВС 12 лютого 1945 року.

Більшість джерел вказують на те, що Дмитро Клячківський загинув 12 лютого 1945 р. у бою з переважаючими силами НКВС біля Оржівських хуторів Клеванського району.Однак, за уточненою інформацією,в архіві УСБУ в Рівненській області є зведення від 19 лютого 1945 року про те, що «12 лютого ц.р. о 14.30 під час проведення операції військовослужбовцями 233-го особого стрілецького батальйону ВВ НКВС і працівниками УНКВС у районі села Суськ Олександрійського району виявлено три учасники ОУН-УПА, які намагалися сховатися від переслідування, але вбиті бійцями НКВС. Серед убитих виявлений командуючий УПА «Клим Савур».

Крім того, було вказано, що тіла загиблих - Клима Савура та двох його побратимів - було доставлено до Рівного у в`язницю обласного управління НКВС і захоронено в районі «Грабник», де знаходилася в`язниця та обласне управління НКВС.

ЧаРівне

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: