• Головна
  • Новини
  • У Рівному відзначили 30-річницю виведення військ з Афганістану

15.02.2019, 18:59

У Рівному відзначили 30-річницю виведення військ з Афганістану

Сьогодні на площі Короленка у Рівному відбувся мітинг-реквієм. Біля пам’ятного знака загиблим в локальних конфліктах воїнів-інтернаціоналістів Рівненщини провели поминальне богослужіння за загиблими а Афганістані та в зоні АТО.

Віддати заслужену шану загиблим героям та ветеранам бойових дій на території інших держав прийшли перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк, міський голова Володимир Хомко, військові та понад сотню небайдужих рівнян, повідомила прес-служба Рівненської облради.

Сергій Свисталюк привітав усіх присутніх ветеранів тих військ, які були виведені 30 років тому з Афганістану.

«Дякую за вашу громадянську позицію. Адже велика кількість сьогоднішніх ветеранів були причетні до розбудови нашої сучасної, української армії. Ви брали участь у Помаранчевому майдані, у Революції Гідності, а також у війні на Сході Україні. Хочеться, щоб нарешті в нашій країні настав мир та спокій. Міцного здоров’я вам та усіляких гараздів. Слава Україні!» - зазначив він.

Нагадаємо, що 15 лютого 1989 року закінчилася афганська війна. Вона тривала 3340 днів. Учасниками війни в Афганістані стали 165 тисяч українців, з яких 3,5 тис. загинуло, близько 9 тис. отримали поранення та 2,5 тис. стали інвалідами.

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували тих, хто з честю виконав свій бойовий обов’язок на території іншої держави, в Афганістані.

Після покладання вінків та квітів до пам’ятного знака, відбулися урочисті збори та концерт присвячений річниці виводу військ з Афганістану в Рівненському міському палаці культури.

Фото - oblrada.rv.ua

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: