• Головна
  • Новини
  • У Кривому Розі накрили наркоугрупування та дві нарколабораторії

15.02.2019, 17:00

У Кривому Розі накрили наркоугрупування та дві нарколабораторії

У Кривому Розі, Дніпропетровськой області накрили наркоугрупування, дві потужні нарколабораторії, а також зброю та вибухівку.

Про це повідомила прес-служба Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України.

За словами начальника Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Андрія Кіхтенка, у завершальному етапі спланованої спецоперації, організованої працівниками Департаменту протидії наркозлочинності, взяли участь близько 200 працівників поліції – представників профільних підрозділів Києва, Київської, Дніпропетровської та Запорізької областей, Головного слідчого управління, слідчі та працівники спецпідрозділів поліції Дніпропетровщини та Департаменту патрульної поліції. 

Правоохоронці перекрили всі злочинні ланки наркоорганізації – від її ватажка, до виробників і дрібних реалізаторів наркотиків і психотропів.

«У ході понад 60 санкціонованих обшуків у членів організації вилучено близько тисячі розфасованих і підготовлених до збуту доз метамфетаміну, понад дев’яти тисяч одиниць трамадолу, півкілограма амфетаміну, понад 100 кг прекурсорів з яких виготовлялися наркотичні засоби і психотропні речовини. Також вилучено професійне лабораторне обладнання, яке дозволяло синтезувати п’ять видів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів»,- зазначив керівник Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції.

Він додав, що у наркоділків  поліцейські  виявили чотири пістолети, зокрема, один з глушником та 56 набоїв до них, вибухівку, а також понад   800 тис. гривень у різних валютах, одержані від збуту наркотовару. Крім того, правоохоронці вилучили документацію «чорної» бухгалтерії та 8 автомобілів, з яких реалізовувався товар.

«Поліцейські встановили, що наркоторгівля здійснювалася  цілодобово та охоплювала всі райони міста. В ході проведення заходів поліцейські затримали 21 особу, віком від 21 до 35 років»,- сказав Андрій Кіхтенко.

Члени групи мали чіткий розподіл функцій та дотримувались жорсткої дисципліни і здорового способу життя. Щодоби кожен наркозбувач звітував перед особою, яка вела злочинну бухгалтерію групи, про кількість проданих наркотиків і психотропів та отримані від цього доходи.

Реалізація наркотиків відбувалася з екіпажів автомобілів, які курсували містом. При цьому для уникнення переслідувань поліції склади екіпажів постійно змінювалися. Виготовлені психотропи наркодилери фасували у контейнери, що мали маркування наркогрупи і цінник.

У організації наркоторговців була чітко розроблена схема реалізації «товару» та своя мережа перевірених покупців. Щотижня дилери змінювали номер телефонів, через які здійснювалися замовлення,й інформували про це лише довірених постійних клієнтів, а ті приводили нових замовників та користувалися за це знижками на покупку наркотиків.

Рівень наркооборудок групи становив від п’яти  до семи мільйонів гривень на місяць. При цьому кожен член групи одержував платню в залежності від їхнього внеску у злочинну справу. 

Попередньо зловмисникам інкримінується протиправна діяльність, передбачена ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (збут наркотиків і психотропів у великих розмірах), що за законодавством карається позбавленням волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: