29.01.2019, 15:17

У Чернівцях за хабар засудили керівника Держархіву

Затриманий на хабарі посадовець за гроші видавав архівні довідки, пише АСС.

За матеріалами Служби безпеки України Шевченківський районний суд Чернівців до п’яти років позбавлення волі засудив затриманого на хабарі керівника Державного архіву Чернівецької області. Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець налагодив механізм отримання неправомірної вигоди за видачу громадянам архівних довідок про їх народження на території області.

У серпні 2017 року правоохоронці затримали хабарника у робочому кабінеті під час отримання майже 1300 євро від місцевого мешканця.

Суд визнав чиновника винним у скоєнні злочину передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирок набув законної сили.

Як знайшли кореспонденти ІА АСС, у вироку Єдиного державного реєстру судових рішень, засуджений за хабар екс-керівник державного архіву не буде сидіти в тюрмі.

"Суд вирішив на підставі ч.2 ст.84 КК України (через важку хворобу) звільнити чоловіка від від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі строком на п'ять років", - йдеться у судовому рішенні.

АСС

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: