• Головна
  • Новини
  • Ще одну компанію, яка будувала торговий центр Victoria Gardens, ліквідують

08.02.2019, 13:11

Ще одну компанію, яка будувала торговий центр Victoria Gardens, ліквідують

Господарський суд Львівської області  завершує розгляд справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «УСХ Буд» - генерального підрядника будівництва  у Львові ТВЦ  Victoria Gardens (Вікторія Ґарденс, дослівно — «Сади Вікторії»).

Провадження у даній справі Господарськи судом було відкрито наприкінці серпня минулого року.

Визнати  ТОВ «УСХ БУД» банкурутом та відкрити ліквідаційну процедуру Господарський суд Львівської області (суддя Андрій Цікало) постановив 13.09.2018 року. Ще через кілька місяців у справі про банкруство ТОВ «УСХ БУД» було затверджено реєстр кредиторів, у тому числі вимоги до боржника з боку Головного управління ДФС у Львівській області на суму 1 522861 грн.

Після цього розгляд справи було призначено на 12.02.2019 року, найімовірніше, це судове засідання буде останнім.

Нагадаємо, що раніше – 09.07.2014 року –  ухвалою Господарського суду Львівської області було ліквідовано Товариство з обмеженою відповідальністю «Хазинедароглу Озкан Іншаат Лімітед Ширкеті Україна».

Ця компанія, яка належить Сулейману Хазінедароглу Юміту, 2 жовтня 2007 року розпочала будівництво торгово-розважального центру Victoria Gardens (тоді він називався «Леополіс») на вул. Кульпарківський.  Замовником будівництва, вартість якого повинна була становити 526,4 млн грн, виступало ТОВ «Торгова компанія «Інтермаркет». Однак через кризу 2008 року будівництво було призупинено. А турецька компанія через суд вибивала заборгованість за виконані роботи.

Будівництво торгово-розважального центру відновилось лише влітку 2013 року. Його замовником виступило  ТОВ «Фенікс – Капітал», власником якого є британська компанія  «GLOBCON LIMITED», яка пов’язана з тим самим Сулейманом Хазінедароглу Юмітом. Він також є одноосібним засновником генерального підрядника ТОВ «УСХ БУД».  Обидві компанії зареєстровані за однією адресою – м. Львів, Наукова, 7Б.

Цікакво, що ТОВ «Фенікс – Капітал», ТОВ «УСХ БУД», яке найближчим часом буде ліквідовано, та ТОВ «Хазинедароглу Озкан Іншаат Лімітед Ширкеті Україна», що було ліквідовано в 2014 році,  у цей час фігурують в низці кримінальних проваждень, пов’язаних з ухиленням від сплати податків, які розслідують львівські правоохоронці.

Фото - alex-shutyuk.livejournal.com.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: