10.07.2018, 06:04

Росія – не місце для чесної гри?

Футболістів-тріумфаторів звинувачують у хімічному стимулюванні перемоги над Іспанією, що не подіяло у матчі з хорватами.

Німецьке видання Bild запідозрило російських футболістів у застосуванні незабороненого допінгу під час матчів чемпіонату світу 2018.

У матеріалі видання йдеться, що гравці збірної Росії вдихали аміак у підтрибунному приміщенні у чвертьфінальному матчі ЧС 2018 із командою Хорватії (2:2, пен. 3:4).

Німецькі журналісти вважають, що так росіяни могли здобути фізичну перевагу над суперником, незважаючи на те, що аміак не належить до заборонених препаратів.

«За даними Національного антидопінгового агентства, хімічне поєднання азоту та водню повинне "мати короткостроковий стимулювальний і фокусувальний ефект». Аміак сприяє підвищеній стимуляції дихання, що покращує подавання кисню», – йдеться в матеріалі.

Як доказ видання опублікувало фотографію півзахисника збірної Росії Олександра Головіна, який вдихає щось зі своєї долоні.

Журналісти зазначають, що так само футболісти вдихали щось і під час матчу з Іспанією.

Аміак не входить до переліку допінгів, але, на думку німецького експерта Фріца Зергеля, аміак має там бути, тому що препарат діє як класичний допінг.

Підтвердженням нібито є фрагменти телевізійних трансляцій, де можна побачити гравців, зокрема, Алєксандра Ґоловіна, який довгий час тримає руку при дихальних шляхах.

«Аміак дуже сильний і він знімає втому, а потім працює швидше, ніж нікотин і кофеїн, тому що він йде безпосередньо в легені. Все це відповідає визначенню допінгу, і, на мій погляд, це повинно бути заборонено» а – заявив директор німецького біомедичного інституту.

Як повідомляє «Bild», прес-секретар Федерації футболу Росії мав підтвердити, що Ґоловін дійсно нюхав хустинку, просочену аміаком.

Зі свого боку лікар збірної Росії з футболу Едуард Безуглов заявив, що футболісти вдихали звичайний нашатирний спирт.

Фото: Джерело

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: