• Головна
  • Новини
  • Порошенко скористався НАТО і ЄС, щоб підняти свій рейтинг - Тарасюк

08.02.2019, 16:55

Порошенко скористався НАТО і ЄС, щоб підняти свій рейтинг - Тарасюк

Той факт, що ініціатива президента щодо змін до Конституції, які передбачають  курс України на вступ до ЄС та НАТО, надійшла  саме тепер, пов'язаний з президентськими виборами: Порошенко скористався ситуацією, щоб врятувати свій рейтинг.

Про це заявив сьогодні, 8 лютого, у Львові  заступник голови партії «Батьківщина», народний депутат, дипломат Борис Тарасюк. 

Він взяв участь прес-конференції “Україна на політичній карті світу".

Йшлося, зокрема, про те, як вплине рішення ВРУ про внесення згаданих змін до Конституції на зовнішньополітичне становище України.

Зокрема, Борис Тарасюк сказав: " Рішення ВРУ щодо внесення змін до Конституції щодо обрання курсу на вступ України до НАТО та ЄС набрало рекордну  кількість голосів "за" - 334. І як людина, яка від початку 90-их років послідовно виступала і виступає за курс на членство України в НАТО і ЄС, я однозначно позитивно оцінюю ухвалені зміни до Конституції. Але в той же час  я мушу розчарувати прихильників швидкого вступу до НАТО  і ЄС. І ось чому.

Той факт, що ця ініціатива президента надійшла  саме тепер, пов'язаний з президентськими виборами. Очевидно,  що такий політтехнологічний крок полягає у тому, що нині у ВРУ є більшість, яка виступає за курс на НАТО та ЄС.  І президент скористався  цим, щоб підвищити свій рейтинг перед президентськими виборами. Не більше і не менше.

Яке ж значення мають ці зміни в Конституції? Нам говорять про те, що це буде свідчити про незворотність курсу.  Але за нинішнього політичного розкладу ніхто не ставить під сумнів, окрім антидержавницьких сил, доцільність курсу на членство в НАТО і ЄС.

Сьогодні ви нікого не побачите у ВРУ з кульками, де написано "НАТО - нєт". А саме так було в 2008 році, одразу після того, як лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, яка на той час була прем'єр-міністром, разом з Президентом і Головою ВРУ, підписали звернення до країн-членів НАТО - про надання Україні плану дій щодо набуття членства.

Чи щось  зміниться після внесення змін до Конституції? Ні, не зміниться. Тому що такі рішення приймають насамперед члени-країн НАТО і ЄС. Тому декларації, і навіть зміни в Конституції без докорінних змін в політичній та економічній системах України – вони ні до чого не приведуть.

Власне, досі в НАТО продовжують наголошувати: ви не деклараціями займайтесь, а глибинними  перетвореннями, в тому числі, політичної системи. Будуйте правову державу. Тобто, очевидно, в країнах НАТО і ЄС не готові до того, щоб прийняти Україну такою, якою вона є нині.

Ще раз наголошу. Курс на НАТО визначається не деклараціями, ухваленими навмисно перед виборами президента, а готовністю держави відповідати критеріям країн, які прагнуть членства в НАТО і ЄС. Тому без кардинальних змін нічого не станеться - поки Україна не здійснить серйозних глибоких реформ".   

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: