• Головна
  • Новини
  • Понад 60 вулиць Львова все ще залишаються без каналізації

07.02.2019, 17:23

Понад 60 вулиць Львова все ще залишаються без каналізації

Програма каналізування вулиць Львова на 2012-2020 рік реалізована лише наполовину. Для завершення каналізування вулиць Львова потрібно 150 мільйонів гривень.

Про це у коментарі журналісту vezha розповів Олександр Одинець, заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради.

За його словами, проблема неканалізованих районів у Львові все ще залишається актуальною. «У 2012 році нами була прийнята програма каналізування районів міста, яка покликана вирішити проблему до 2020 року включно. На той момент неканалізованими були 114 вулиць міста. На сьогодні ця програма виконана орієнтовно на 50%», – розповів Олександр Одинець.

Він також зазначив, що об’єм робіт ще залишається потребує значного фінансування. «Основний обсяг інвестицій до програми каналізування припав на 2016-2018 рік. Тоді було побудовано мереж на 118 мільйонів гривень, зокрема в 2018 році в нас було передбачено 26,5 млн грн на реалізацію програми. Цього року в нас передбачено близько 30-ти мільйонів, однак точну суму озвучувати поки рано, вона іще не затверджена», – заявив Олександр Одинець.

Він також наголосив, що для повного вирішення проблеми неканалізованих вулиць місту необхідно близько 100-150 мільйонів гривень. «Окрім того, в планах є окремі каналізаційні проекти. Маємо окремий великий проект з каналізування мікрорайону Білогорща, на реалізацію якого необхідно близько 150 мільйонів гривень», – зазначив заступник директора департаменту.

Серед основних вулиць, на яких минулого року провели каналізування, він зазначив вулицю Тракт Глинянський, Козацьку, Кошову, Ярову у Личаківському районі, вулицю Брюховицьку і прилеглі до неї – у Шевченківському районі.

Цього року розпочнуть каналізування району Стара Левандівка: вулиці На Чвертях, Олесницького, Загородня, Пропелерна, Моторна, Чижевського, Чечета, Каганця, Мацієвича. Окрім того, вулицю Грядкову (ареал вулиць Черкаська, Дніпрової Чайки) вулицю Старознесенської у Личаківському районі. Так само в Личаківському районі цього року продовжать реалізацію проекту «Ареал Тарасівська – Подолинського», який передбачає каналізування багатьох вулиць.

Ще два проекти, «Старознесенська-Богданівська», «Старознесенська-Балкова» планують завершити протягом року. «Вулицю Ялівець ми завершуємо цього року, і, напевно, розпочнемо роботи на вулиці Буковій», – додав Олександр Одинець.

У Шевченківському районі міста Львова вже розпочато каналізування вулиць Ю. Яновського, Піддубицької, Прилуцької, Бажана. Планують розробити проектну документацію та провести роботи на вулицях Є. Чикаленка, Г.Нарбута, Диктова, І.Фещенка-Чопівського і І.Лукасевича.

«В цілому, робіт заплановано багато», – додав заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Довідка

Каналізуванням вулиць міста Львова займається ЛКП «Львівводоканал». Львівське комунальне підприємство створене з метою забезпечення міста Львова та супутніх сіл області питною водою, каналізування та очистки стоків. Комунальне підприємство виконує будівельні, пусконалагоджувальні та проектні роботи на об’єктах водопостачання та водовідведення. Окрім цього ЛМКП «Львівводоканал» проводить аналіз якості питної води та стічної рідини. А також Дочірнє підприємство «Водомір» займається монтажем, демонтажем, ремонтом та повіркою приладів обліку витрат води.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: