• Головна
  • Новини
  • Остання надія Порошенка: власник бару і сімейний підряд Вільшинських

16.02.2019, 19:10

Остання надія Порошенка: власник бару і сімейний підряд Вільшинських

15 лютого у Бродах відбулося представлення нового голови райдержадміністрації Ігоря Криськіва, який, судячи з усього, всі владні зулилля має спрямувати для забезпечення потрібного результату на виборах президента.

Такий висновок напрошується з огляду передусім на виступ керівника апарату Львівської ОДА Маріанни Вільшинської, яку відрядили презентувати нового очільника Бродівського району.

Зачитавши розпорядження Президента України про призначення Ігоря Криськіва головою РДА «зі строком випробування три місяці», Маріанна Вільшинська, за інформацією «Вголосу», зокрема,  зазначила, що, мовляв, голову призначено в складний виборчий час і що «всі ви знаєте, хто переможе на президентських виборах – хтось на букву «П», тобто Порошенко або Путін». Себто, «користуючись нагодою»,   чиновниця ЛОДА займалася на зібранні відвертою агітацією за чинного Президента,  окреслюючи тим самим орієнтири для діяльності нового голови.

Чому вибір  голови Львівської ОДА та Президента зупинився саме на цій кандидатурі? Скоріше за все, через надзвичайно гострий кадровий голод та керуючись чи не єдиною втішною обставиною, що Ігорь Криськів все-таки «свій» – є депутатом Бродівської районної ради від Блоку Петра Порошенка, керівником фракції президентської партії в райраді. Інші мотивації, враховуючи особу та якості  нового голови РДА, тут не простежуються.

Що ж відомо про Ігоря Криськіва?

Криськів Ігор Миколайович народився 26 березня 1962 року, проживає в селищі Підкамінь Бродівського району .

За інформацією «Леополісу», у львівському політичному середовищі приватний підприємець Ігор Криськів з’явився наприкінці 2010 року, коли став депутатом Львівської обласної ради за списком політичної партії «Фронт змін», членом якої він на той час був.

На парламентських виборах 2012 року прізвище Криськів опинилося вже у виборчому списку ВО «Батьківщина». До Верховної Ради України 7-го скликання він ішов під прапором Юлії Тимошенко, отримавши непрохідний №215. Тут він себе позиціонує вже як безпартійний приватний підприємець з вищою освітою.

На місцевих виборах 2015 року Ігор Криськів утретє міняє політичну орієнтацію: бере участь у місцевих виборах у команді Блоку Петра Порошенка, балотуючись  одночасно у дві ради – Львівську обласну та Бродівську районну. У своїх виборчих документах зазначає, що є членом партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», має вищу освіту та працює заступником директора ТОВ «Мінерал». До обласної ради він не проходить. У райраді - стає керівником фракції президентської партії та головою постійної комісії з питань розвитку економіки, бюджету та фінансів.

Особливу увагу львівські журналісти закцентували на тому факті, що Ігор Криськів, беручи участь у виборах,  в документах, поданих до ЦВК, вказував недостовірну інформацію про освіту (відбувалося це в у 2010, 2012 та 2015 роках). Зокрема, зазначав, що має вищу освіту, хоча на час заповнення документів ще не мав диплому про вищу освіту. Як з’ясували журналісти, звання спеціаліста Ігор Криськів здобув лише 2016 року – за спеціальністю «Геодезія» у Національному університеті «Львівська політехніка».

Окрім того, було з’ясовано, що Ігор Криськів приховував інформацію про майно. Про що, зокрема, свідчить такий факт. Свою останню електронну декларацію Криськів подав   9 липня 2018 року - як кандидат на посаду голови Бродівської районної державної адміністрації. І  цей документ суттєво відрізняється від того, який він подавав 3,5 місяця до того - від його щорічної декларації. У декларації «кандидата» з’явився бар у Підкамені площею 34,1 кв. м (дата набуття права – 05.03.2003 року) та житловий будинок площею 48,1 кв. м (дата набуття права – 02.11.2015 року, вартість на дату надбання – 12 672 грн). Також пан Криськів декларує у цьому документі ще один будинок у Підкамені площею 51,3 кв. м, який є у 100% власності його дружини Оксани Миронівни (набуття права – 28.09.2016 року).

Також заслуговує на увагу той факт, що представляти Ігоря Криськіва поїхала, яка проявила себе, як віп-агітатор чинного президента Петра Порошенка.

Можна лише здогадуватись, хто з нею провів відповідний інструктаж – чи то з БПП «Солідарність», чи то з Львівської ОДА (відповідно до ієрархії це мав би зробити сам Олег Синютка).

Але одне очевидно – відмовитись порушувати чинне законодавство вона просто не могла. Адже Маріанна Вільшинська не так давно очолювала (та й мабуть, очолює)  рейтинг «найдорожчих» чиновників ОДА. Зокрема, її заробітна плата за травень минулого року становила 72 845,4  грн. Тепер має відробляти ці шалені гроші. 

Цікаво, що оцей незаконний досвід «тягнути лямку» за Порошенка можна легко поширити в межах Стрийського району. Адже керівником апарату Стрийської РДА є, за нашою інформацією, брат Маріанни Вільшинської – Юрій Вільшинський. А його дружина – Оксана Вільшанська трудиться на посаді заступника начальника управління праці та соціального захисту населення Стрийської міської ради. Так би мовити, не грошима єдиними.

Фото - Вголос

 

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: