30.01.2019, 17:06

Ощадбанк вважає себе філією Сбєрбанку Росії?

 Керівництво провідного державного банку вже третій рік поспіль змушує працівників нав’язувати отримувачам переказів з-за кордону непотрібні платні послуги.

Нещодавно був прикро вражений нахабністю загалом доброзичливих працівників одного з відділень Ощадбанку в Івано-Франківську у вимаганні грошей за абсолютно непотрібну мені «послугу»: «страхівку» на… переказ Western Union!  Мої зауваження, що, згідно з правилами обслуговування згаданої міжнародної установи, за послугу повністю сплачує (і немалі гроші – у даному випадку 10% від суми) відправник, проігнорували.  На спробу ж звернутися до старшого оператора відрубали: «30 грн – не такі вже й великі гроші, аби раз на місяць їх не сплатити»! Цікавий аргумент, чи не так?

Відтак послуга дорожчає ще на 0,4% від суми: відправниця заплатила $26 (728 грн), а я, як одержувач – іще 30 грн, отже, загалом 758 грн. І, перш ніж отримати переказ, за отримання якого я вже розписався, мені довелося не лише заплатити за «страховку», яку, до слова, МЕНІ НА РУКИ НЕ ВИДАЛИ, але й чекати, поки оператор від руки запише у ПАПЕРОВИЙ журнал усі мої ПАСПОРТНІ ДАНІ (зловживаючи у такий спосіб тимчасовим доступом до моїх персональних даних, необхідних лише для підтвердження моєї особи як отримувача переказу)… Натомість отримав лише квитанцію про оплату згаданої вище суми такому собі Метлайфу за (графа «Призначення платежу») – 169; СП…

Заплатив лише тому, що поспішав – банківський день завершувався, в інший банк я би вже не встиг.

Однак вдома вирішив таки поґуглити, відколи це Ощадбанк вирішив жити по-новому, що таке цей Метлайф, і чи займаються подібним «рекетом» інші банки.

Так от: на самому сайті Ощаду в розділі про перекази Western Union – жодної згадки ані про необхідність страхування переказу, ані про Метлайф. Жодної згадки про будь-яке «страхування» переказу одержувачем немає і на офіційній сторінці представництва Western Union в Україні! Зате, якщо поґуглити запит «ощадбанк вестерн юніон метлайф», одразу ж на першій сторінці пошуковика з’являються численні скарги клієнтів на аналогічне незаконне вимагання саме працівниками державного Ощадбанку в усіх регіонах України.

До прикладу, у відділенні м. Сум, вул. Петропавловська,53: «Чому постійно, коли ми хочемо отримати переказ через Вестерн Юніон в Ощадбанку, потрібно купувати страховку або ж карту? Без цієї покупки ми не можемо забрати переказ. Працівники банку кажуть, що якщо сума перевищує 1000$, то слід обов’язково оформляти страховку чи купувати карту. І так кожного місяця… Відсоток за пересилання грошей сплачено відправником, страховка у нас є (інша), карта Ощадбанка – також».

Відділення в Одесі, вул. Космонавтів, 15:  «... вимагають гроші на страховку, але пояснити, що за страховка, не хочуть або ж не можуть. Просять заплатити 50 грн. При мені так вчинили не з одним клієнтом. Коли я подзвонила на гарячу лінію, мені сказали, що це не обов'язково. Передала ці слова касиру, вона мовчки віддала мені гроші (Таке повторювалося двічі). Але утретє касир відмовився мені віддати грошовий переказ, поки я не оплачу… Пішла в інший банк, мені віддали гроші за хвилину і нічого не вимагали».

Ба більше, у головному офісі Ощадбанку не лише «в курсі» про цю практику, але й розробили універсальну відповідь-заготовку на випадок схожих скарг (відповіді банку подаю мовою оригіналу зі збереженням правопису): 4 июня 2018, 14:21 «…Приносим извинения за данную ситуацию. Страховые продукты, которые предлагаются в отделении банка являются добровольными. Получение любой услуги возможно без оформления страхового полиса. Напишите, пожалуйста, в личные сообщения Ваши ФИО и контактный номер телефона, адрес или номер отделения, в котором Вас обслуживали. Нами будет проведена соответствующая работа с сотрудниками, чтобы избежать подобной ситуации в дальнейшей работе». Утім, такі ж листи-відписки банк надсилав і минулого року, зокрема 25 октября 2017, 9:49.

Певна річ, шахрайським способом виманені гроші клієнтам ніхто не повертає.

Але й це ще не все. Як пишуть на умовах анонімності самі касири, «працівників Ощадбанку змушують йти на такі кроки тому, що показники страховок включені в обов'язковий план виконання: якщо страховки не вдається продати клієнтам, то їх купують самі ж працівники. Наприклад, на місяць треба оформити 85 страховок. 75 з них вдалося «втюхати» клієнтам, решту 10 працівники Ощадбанку зобов'язані купити за свої кровні. І за ці страховки керівники отримують премії, а працівники Ощадбанку - «Подяку». Вибір за клієнтом».

 І наостанок. На відміну від державного Ощадбанку, філії російських держбанків в Україні, як от Sberbank UA, не соромляться визнавати, що є офіційними партнерами того ж Метлайфу… От тільки цікаво: чи таким вже випадковим збігом є початок співпраці українського державного Ощадбанку під час російської агресії на нашій землі із партнером держбанку РФ? Чи в Україні та світі бракує страхових компаній, аби їх послуги ПРИМУСОВО (і монопольно) НАВ’ЯЗУВАТИ усій країні за вказівкою найвищого керівництва держустанови???

Замість післямови

Схожий мій допис у соцмережі підтримала здивована і обурена наведеними фактами  власниця адвокатського бюро, що спеціалізується на цивільному праві й банківській сфері: «Якщо будете вважати за потрібне оскаржувати дії банку – я з радістю вивчу документи і напишу позов. Ваші витрати – судовий збір і час. Чудово розумію, що повернення витрачених коштів – не ціль, справжня мета – довести, що «спонукання» споживача до інших послуг є незаконним!».

Юрій НИКОРАК.

Перше фото - ілюстративне.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: