08.02.2019, 19:48

На Закарпатті провели перший Молитовний сніданок

У п’ятницю, 8 лютого, з ініціативи Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття та за підтримки Закарпатської ОДА в області пройшов перший Молитовний сніданок.

Захід за участі представників різних релігійних конфесій та громад, керівництва області та районів Закарпаття, дипломатів, очільників відомств області, представників творчої інтелігенції та бізнесових кіл відбувся в атріумі облдержадміністрації, повідомили на сайті голови Закарпатської ОДА Генадія Москаля.

– Молитовний сніданок не має ніякого політичного підґрунтя, жодного стосунку до виборів, – наголосив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль. – Його головна мета – продемонструвати всім міжконфесійну злагоду, яка панує на Закарпатті, і спільно помолитися за мир і процвітання України. Я щиро дякую Міжконфесійній Духовній Раді Закарпаття за ініціативу в проведенні цього заходу і дуже сподіваюся, що започаткований сьогодні Молитовний сніданок стане для Закарпаття доброю традицією.

Сьогоднішнє зібрання – це привід і майданчик для спільної молитви, дружньої розмови, обміну думками з приводу вічних тем, які і формують буття суспільства.

Українське Біблійне Товариство запросило присутніх долучиться до всеукраїнського історичного заходу – створення рукописної Біблії. Кожен бажаючий зміг власноруч відтворити по кілька рядків Святого Письма. Саме завдяки тисячам рукописів Біблія була збережена і дійшла до наших часів. Першим започаткував традицію на Закарпатті Геннадій Москаль, який переписав і процитував слова з Книги Святого Письма Старого і Нового Заповіту в українському перекладі Івана Огієнка. У свою чергу, примірник Біблії керівнику краю подарували представники Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття.

Під час Молитовного сніданку лунали молитви, головним акцентом яких стало побажання миру і злагоди в Україні. «Мир починається з кожного із нас», – підкреслив голова Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття Василь Райчинець. Особливої атмосфери заходу додали виступи церковних хорів та струнного квартету Закарпатської обласної філармонії.

Перший Національний Молитовний сніданок відбувся в Києві у вересні 2011 року, а у минулорічному заході, присвяченому 1030-річчю хрещення Київської Руси-України, взяли участь рекордні 700 осіб – перші особи держави, дипломати, духівництво, вітчизняні та зарубіжні зірки. Тепер традицію молитовних сніданків започаткували й на Закарпатті.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: