13.02.2019, 14:30

На що витрачають гроші в переддень Святого Валентина

Протягом останніх років серед улюблених подарунків українців до Дня Святого Валентина — квіти та ювелірні вироби, однак 26% усіх витрат у період свята становлять розрахунки за романтичні подорожі.

Про це йдеться в дослідженні Mastercard Love Index, що є в розпорядженні Укрінформу.

"Щорічне дослідження Mastercard Love Index, яке аналізує транзакції за платіжними картками у період святкування Дня святого Валентина протягом останніх трьох років, виявило, що українці почали витрачати значно більше коштів на романтичні подарунки порівняно з 2016 роком. Обсяги витрат до Дня святого Валентина у 2018 році зросли на 100%, а загальна кількість транзакцій збільшилася на 94%. Для порівняння, у світі витрати до Дня закоханих зросли на 3%. Кількість транзакцій в e-commerce у найромантичніші дні минулого року в Україні зросла на 84%", – йдеться у повідомленні.

Дослідження Mastercard Love Index продемонструвало, що 31% покупців в Україні планують романтичні покупки і роблять їх заздалегідь, приблизно 11 лютого. Серед улюблених подарунків українців до Дня святого Валентина — квіти та ювелірні вироби.

Дані дослідження вказують, що загальна сума витрат на квіти зросла на 179%, а на ювелірні вироби — на 107%.

Відповідно до Mastercard Love Index, тенденція робити матеріальні подарунки залишається стійкою. Однак, світовими фаворитами у переліку святкових сюрпризів залишається відпочинок у готелі або ж романтична подорож із коханими. Це підтверджують і дані дослідження в Україні.

"За останні три роки кількість транзакцій за проживання українців у готелях у святковий період зросла на 70%, а сума загальних витрат – на 82%. 26% усіх витрат у період свята складають розрахунки за романтичні подорожі, кількість оплат яких зросла на 84%", – зазначається у повідомленні.

За даними Mastercard, за останні три роки також помітно збільшилась кількість платіжних операцій у ресторанах у День Святого Валентина. В Україні з 2016 по 2018 рік кількість таких транзакцій зросла на 91%.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: