• Головна
  • Новини
  • На могили з мачете: у Львові цвинтар Голоско перетворився на джунглі

05.09.2018, 10:34

На могили з мачете: у Львові цвинтар Голоско перетворився на джунглі

Львів’яни, чиї рідні поховані на Голосківському цвинтарі, скаржаться на жахливий стан утримання території цвинтаря.

У редакцію надіслали фотографії, які були зроблені у суботу, 1 вересня. На фото видно, що могили буквально доводиться шукати у траві.

Варто додати, що це не вперше люди скаржаться на жахливий стан цвинтаря. Для того, аби дістатися до поховань, люди вимушені брати із собою ножі, щоб пробратися через хащі. А дехто їде на цвинтар із газонокосаркою.

Окрім того, люди наголошують на відсутності смітників.

Додамо, що ще 29 липня на сторінці Гарячої лінії міста у Фейсбуці одна із користувачок соцмереж цікавилася питанням благоустрою, і хто за нього відповідає.

Адміністратор відповів, що за благоустрій Голосківського кладовища відповідає керівництво цвинтаря, яке підпорядковується Львівській міській раді.

На прохання адміністратора уточнити проблему, жінка відповіла: «Сьогодні була на цвинтарі. Щоб дійти до могили, де поховані рідні, мені довелося пробиратися крізь джунглі. Як наслідок, руки і ноги обпечені кропивою, пороздирані від будяка, висотою понад 150 см, мало не вивихнула ногу, проходячи через рів... Список можна продовжувати. Смітників нема, тільки на центральній дорозі поставили 2 штуки, навіть якогось крану з водою нема. Після дощу суцільне болото, завжди беру гумаки. За що в мене брали оплату при похованні в похоронці і на цвинтарі?»

За її словами, вартість поховання на цьому цвинтарі становить більше як тисячу гривень.

Ще один користувач під скаргою підтвердив проблему.

«Був там в суботу, заросло страшно. З сміттям проблема. Де був раніше смітник, це там при дорозі, тепер стоїть пам‘ятник», - написав він.

Інша користувачка відзначила, що ситуація біля нещодавніх поховань менш критична. Натомість до давніших могил проходу практично нема.

«Моя бабуся померла у 1995 році. Там взагалі хащі. Ми без газонокосарки не їздимо. Ніхто не прибирає взагалі. Дороги розмиті і в жахливому стані, хабази вище людського зросту», - написала вона.

Тоді ж у липні на Гарячій лінії міста відповіли, що за інформацією керівництва цвинтаря, роботи з покосу проводяться. Однак затягуються через недостатню кількістю працівників.

Також на Гарячій лінії пообіцяли, що доправлять 10 контейнерів для сміття. А ще повідомили, що контейнери розміщуються на центральних дорогах для комфортного їх вивезення.

Львів’янам радять «при потребі покосу» звернутися до адміністрації цвинтаря, відтак, працівників направлять для проведення відповідних робіт.

Станом на вересень, як свідчать фото, ситуація не змінилася.

Варто додати, що на сесіях Львівської міської ради депутати порушували питання стану Голосківського цвинтаря, посилаючись на численні скарги львів’ян.

Нагадаємо, що Голосківське кладовище є найбільшим цвинтарем сучасного Львова. Також кладовище є десятим за площею в Україні (орієнтовно 74,8 га).

Цвинтар розташований у північно-західній частині Львова у Шевченківському районі біля Брюховицького лісу.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: