14.02.2019, 14:15

На Львівщині епідемія грипу

З 4 до 10 лютого у Львівській області захворіло на грип та гострі респіраторні інфекції 16 420 осіб, що на 2 390 випадків більше, як за попередній тиждень.

Про це повідомив Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Інтенсивний показник захворюваності становить 647,1 при епідемічному порозі 585,2, перевищення епідемічного порогу на 6,2%.

У м. Львові за цей же період захворіло відповідно 4484 (6 тиждень) та 3500 (5 тиждень) осіб, інтенсивний показник на останньому тижні був 579,4 при епідпорозі 685,89. Питома вага захворілих дітей до 17 років становить 49,8%, проти 48,9% минулого тижня. 

Протягом 6 тижня було госпіталізовано з діагнозом   ГРІ в інфекційні стаціонари області 286 осіб, у тому числі 176 дітей віком до 17 років.

 Зареєстровано 2 летальні випадки від грипу серед  дорослих: мужчина, вік 51 рік, лабораторно підтверджений – вірус грипу типу А (Н1) та жінка, вік 66 років - вірус грипу типу А.

Найкращий спосіб вберегтися від сезонного грипу — щорічна вакцинація. 

Одне щеплення захищає упродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів. Вакцинуватись бажано всім, але життєво важливо і в першу чергу треба щепитися дітям від 6 міс. до 2років, дорослим старше 65років, людям з хронічними захворюваннями (астма, діабет, ішемічна хвороба серця, хвороби нирок, наслідки інсульту і т.д.), всіх з імунодефіцитом,  вагітних,  мешканців з будинків престарілих.

Фото - Мирослав Пархомик. 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: