• Головна
  • Новини
  • Проект Порошенка з порятунку сільської медицини - забуксував

13.02.2019, 16:45

Проект Порошенка з порятунку сільської медицини - забуксував

Наразі у Львівській області триває будівництво 19 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, загалом планують збудувати 43 медичні заклади.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

“Ми отримали з державного бюджету 377 млн гривень на будівництво нових амбулаторій. Окрім будівництво 43 амбулаторій, ще плануємо приблизно 66 амбулаторій дооснастити комплектом медичного обладнання. Транспорт для нових амбулаторій вже закуплений, щоб сімейний лікар міг працювати”,– повідомила під час звіту директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак.

Амбулаторії загальної практики сімейної медицини – ультрасучасні заклади, які збудують за уніфікованими проектами. Будівництво сільських амбулаторій відбуватиметься таким чином, щоб охопити всю територію Львівської області, а відтак кожен мешканець зможе отримати необхідну медичну допомогу.

"Сільська медицина": за 5 млрд грн побудували лише 3 амбулаторії - нардеп

Нагадаємо, що у середині листопада 2017-го ВРУ ухвалила Закон про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості. Згодом Президент Петро Порошенко сказав: «Це мій проект - проект, який дав надію сільській медицині. Сільській медицині в Україні – бути». Тоді ж він зауважив, що не можна посадити професора в кожному селі, але при цьому він наголосив, що можна «запровадити унікальні технології ХХІ століття – провести Інтернет, видати планшет, зробити програму, забезпечити доступ до найкращого фахівця, забезпечити унікальне діагностичне обладнання».

Відтак, місцевим бюджетам під цей закон торік заклали 5 млрд грн субвенцій з державної скарбниці. З них 4 млрд грн - так звані гроші Януковича, ще 1 млрд грн - гроші з держбюджету-2018.

Однак попри те, що гроші були, на Львівщині досі не збудували жодної амбулаторії. Тільки наприкінці мунулого року Львівська ОДА похвалилась, що нарешті заклали фундамент однієї з них.  А саме 30 жовтня, у селі Брюховичі, що у Перемишлянському районі, відбулося закладення першого каменю та пам’ятної капсули на місці будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини. "Нам вдалось залучити 305 млн грн у Львівську область. Всі гроші на такі роботи вже є на казначейських  рахунках", - повідомила тоді Ірина Микичак. 

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: