06.02.2019, 20:59

Комуніст Петро Симоненко подав до суду на ЦВК

Лідер "Комуністичної партії України" Петро Симоненко подав позов до Центральної виборчої комісії, яка відмовилася зареєструвати його кандидатом у президенти. Д

Про це свідчать матеріали шостого апеляційного адміністративного суду, повідомляє Цензор.НЕТ.

Згідно з даними суду, позивач просить визнати протиправною та скасувати постанову ЦВК №198 від 2 лютого 2019 року про відмову в реєстрації кандидата на пост президента, повторно розглянути подані документи і зареєструвати Симоненка кандидатом.

На сайті Компартії України опубліковано Звернення позачергового 54-го з'їзду КПУ, в якому сказано, що партія буде використовувати всі легальні можливості, щоб домогтися реєстрації Симоненка кандидатом у президенти. Серед іншого в партії не виключають звернення до Європейського суду з прав людини.

Сам Петро Симоненко у Фейсбуці не пише нічого про засідання. Останній його запис - про запланований ефір на російському телеканалі "НТВ".

Натомість, як повідомило Громадське, шостий апеляційний адміністративний суд 6 лютого відмовив у позові лідеру Комуністичної партії до Центральної виборчої комісії через відмову реєструвати його кандидатом у президенти.

Як раніше повідомлялось, 30 січня Петро Симоненко подав до ЦВК документи для реєстрації кандидатом у президенти як висуванець від КПУ.

2 лютого Центрвиборчком відмовив йому в реєстрації, аргументуючи це тим, що "Симоненко П.М. висунутий партією, статут, найменування та символіка якої не відповідають вимогам Закону України "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки".

Нагадаємо, що Міністерство юстиції вже четвертий рік намагається через суди заборонити діяльність Комуністичної партії. У грудні 2015 року Окружний адміністративний суд Києва підтримав позов Мін'юсту, але Київський апеляційний адміністративний суд у вересні 2017 року зупинив провадження у цій справі, вирішивши дочекатися висновків Конституційного суду.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: