Олег Пономар

політичний оглядач


31.10.2018, 15:58

Дональд Трамп та Гілларі Клінтон

Я зауважив, що у багатьох є каша в голові стосовно Дональда Трампа та Гілларі Клінтон

Я зауважив, що у багатьох є каша в голові стосовно Дональда Трампа та Гілларі Клінтон. "А що буде, якщо московити опублікують компромат (чи передадуть команді Трампа і ті опублікують) на Гілларі? Та на Гілларі компромату є не менше, то чому її не посадять? Куди дивиться той Мюллер?" А дехто взагалі вигадує конспірологічні нісенітниці про обмін компроматом (шантажі один одного) між командами Трампа та Гілларі, та ще якось сюди приклеюють самого Мюллера. Гаразд.

• По-перше, Гілларі Клінтон та розслідування Мюллера жодним чином не перетинаються і не залежать одне від одного. Мюллер не розслідує Гілларі, не повинен цього робити і його не для цього призначило на посаду Міністерство юстиції. Мюллер розслідує лише Трампа та його команду.

Розслідування триває у двох площинах — перешкоджання правосуддю з боку Трампа (цю частину звіту Мюллер міг би оприлюднити хоч зараз, вона вже є готовою, і навіть є така думка — розділити фінальний звіт хронологічно й тематично на дві частини) та змова команди Трампа з Московією (тут розслідуванню ще далеко до завершення, воно у самому розпалі).

• По-друге, принципова різниця між Гілларі Клінтон та Дональдом Трампом є в тому, що вона є пересічним громадянином, а він — президентом країни. Це означає, що будь яке розслідування щодо них має абсолютно різну юридичну та внутрішню логіку і закони кухні (внутрішній годинник).

Щодо Трампа — це кримінально-політичне розслідування. Воно має свої неписані (підтримка партії, суспільна думка, рейтинг, тощо) та писані правила (процедура імпічменту, а не відразу суд, тощо).

Щодо Гілларі (гіпотетично) — це чисто кримінальне розслідування. Якби хтось у США чи в іншій країні мав компромат на Гілларі, то вже було би розслідування ФБР і справу передали до суду. Її би розслідували як звичайну людину. І якби на неї щось було, то її би вже давно судили (тим більше, що і ФБР і Прокуратуру очолюють республіканці). Але на неї нічого немає. Я не є її фанатом (та вона хоча би не зраджувала Америку, як Трамп), тим більше я не є її адвокатом, я просто констатую факт. Тому я прошу навіть в розмовах не пов'язувати теми розслідувань щодо Дональда Трампа та Гілларі Клінтон.

• По-третє, тему кримінальної вразливості Гілларі дуже люблять розганяти працівники так званої фабрики тролів Пригожина (так називають її на Заході).

І ще одне (це важливо у цей тиждень перед виборами та напередодні саміту зради Трампа й Путіна 11.11) — працівники цієї фабрики тролів дуже активно б'ються за Трампа (проти Мюллера) та за його репутацію в Інтернет-просторі. На мою думку, це дуже красномовний доказ того, що Трамп є їхнім (для тих, хто ще досі сумнівається).

Фото з відкритих джерел

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: