13.02.2019, 14:07

Чи дочекаються львів’яни «ЛеоКарт»

Вчора, 12 лютого, у Львові відбулося відкриття тендерних пропозицій з впровадження е-квитка.

Участь у тендері взяли 29 компаній з 17 країн світу, однак лише 6 компаній та консорціумів подали свої технічні пропозиції.

Зараз працівники ЛКП «Львівавтодор» та консультанти від банку мають дослідити технічні пропозиції, після цього відбудеться фінальний етап – отримання фінансових пропозицій від компаній.

Визначити переможця мають до кінця травня 2019 року.

За словами заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрія Білого, за оптимістичними прогнозами, валідатори розпочнуть монтувати у липні-серпні 2019 року, в гіршому випадку – у вересні 2019 року.

Розпочнуть монтаж обладнання в одному трамваї, щоб перевірити в тестовому режимі, як це працюватиме. Встановити валідатори у всьому електротранспорті міста планують в листопаді 2019, наступний у черзі комунальний транспорт – грудень 2019. В решті міського транспорту обладнання має з’явитися максимум у травні 2020 року.

Андрій Білий наголосив на тому, чим львівський «ЛеоКарт» відрізняється від е-квитка, який впроваджений в інших український містах.

«Основна відмінність в тому, що у Львові впроваджується зміна концепції оплати транспортної роботи. Тобто, оператор е-квитка – ЛКП «Львівавтодор», збиратиме кошти з пасажирів, а потім оплачувати за кілометр транспортної роботи перевізникам.

Те, що впроваджують в інших містах, насправді називається безготівковою формою оплати, яка у львівському електротранспорті працює вже більше трьох років», - підкреслив Андрій Білий.

Серед переваг львівського е-квитка посадовець називає: залучення перевізників з інших міст, мотивування їх оновлювати свій автопарк, вести роботу прозоро, а головна перевага – це єдиний абонемент, який діятиме у всьому громадському транспорті Львова.  

Нагадаємо, ЛКП «Львіватодор» та Європейський банк реконструкції та розвитку підписали договір на суму 10 млн євро щодо впровадження у Львові автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті. Ще 1, 2 млн євро виділило місто на інформаційну кампанію, маркетинг, брендування та інші супроводжуючі заходи.

ЄБРР надаватиме кошти частинами, з моменту, як з компанією, яка буде займатися реалізацією проекту, підпишуть контракт. Повернути кошти місто має протягом 13 років.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: