15.02.2019, 12:44

Бюджет отримав 6,6 млрд грн від розмитнення "євроблях"

До бюджету надійшло 6,6 млрд грн від митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Мінфіну.

"З 25 листопада 2018 року по 14 лютого 2019 року (включно) громадяни України здійснили митне оформлення 106,2 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацію, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автівок та перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. Загальна сума надходжень до бюджету від митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації склала 6,6 млрд грн", - повідомили у Мінфіні.

Як зазначається, з цієї суми 0,6 млрд грн – мито, 1,9 млрд грн – ПДВ, 3,3 млрд грн – акцизний податок, 0,8 млрд грн – кошти, які були добровільно сплачені громадянами до Держбюджету для звільнення від адміністративної відповідальності за порушення митних режимів.

У 2019 році від митних платежів до бюджету надійшло 4,9 млрд грн. План на 2019 рік становив 1,0 млрд грн, вказали у відомстві.

Усі митні платежі, які надходять від митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації, спрямовуються до Пенсійного фонду України, нагадали у Мінфіні.

22 лютого 2019 року спливає термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. Після цього часу власники таких автівок будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою.

УНН

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: