• Головна
  • Новини
  • Українське посольство в Чехії рекламує осіб російського культурного центру

09.03.2019, 18:33

Українське посольство в Чехії рекламує осіб російського культурного центру

Багатьох людей здивувала поява у фото-книзі серед 30 прізвищ "українців" одразу трьох представників "російського світу" – скульптора Олександра Козлова, його дружини, художниці Наталії Козлової і їх доньки, скрипальки Патриції Козлової, які представляють у Празі російську культуру.

"За які то заслуги автор та ініціатор дивного проекту Лариса Галишич популяризує представників російського світу та видає їх за українців?" - запитує ukrnoviny.cz.

"Популяризація осіб, які ніякого стосунку до української культури в Чехії не мають й які прилюдно популяризують російський світ, не місце в цій книзі", - обурюється Марія, учасниця презентації.

"Це не припустимо, щоб за державні кошти України в закордонні популяризувалися особи, які ніякого стосунку до нас, українців, не мають", - додає Роман.

"Мене обурили слова, які висловив на презентації посол України в Чехії Євген Перебийніс, що він сподівається, що книга допоможе зруйнувати стереотипи про українців у чеському суспільстві та відкриє український народ з іншого боку. Посол забув пояснити, чому в книзі подаються особи, які, навпаки, популяризують Російську Федерацію та російську культуру, цим міф та стереотипи "братського народу" ніяк не зруйнувати", - розказує Марія.

Додамо, що у Чехії, яка стала домом, постійним чи тимчасовим, для десятків тисяч українців, є численні історії успіху, про які мало знає і чеська, і навіть українська громада. Заповнити цю прогалину покликаний проект "Між вами: українці, якими ви їх не знаєте" - книжка з короткими історіями і фотографіями українців, які збудували у Чехії своє життя і кар’єру.

Книжку, що об’єднує 30 особистих історій "українців", видану за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ та українського посольства, у вівторок презентували в міській бібліотеці Праги.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: