• Головна
  • Новини
  • За чотири роки із п'яти звели лише 35% "стіни" на кордоні з Росією

19.04.2019, 16:44

За чотири роки із п'яти звели лише 35% "стіни" на кордоні з Росією

Урядовий план заходів з інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону виконано впродовж 2015-2018 років на 35%.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

“Загалом впродовж 2015-2018 років на реалізацію плану було виділено 1,3 млрд грн, що дозволило обладнати та оснастити 4 комплекси відеоконтролю та сигналізації, майже 340 км протитранспортних ровів, 250 км рокадної дороги, провести реконструкцію 5 прикордонних підрозділів, обладнати достатню кількість опорних пунктів і придбати технічні засоби для дистанційного контролю тощо. На даний час план реалізований орієнтовно на 35%, що є адекватним рівню фінансування”, - йдеться в повідомленні.

Нині, за даними ДПСУ, активне інженерне облаштування продовжується по всій ділянці державного кордону України.

“З настанням сприятливих погодних умов роботи ведуться як у рамках відомчого плану Держприкордонслужби з інженерного облаштування державного кордону на всіх ділянках, в тому числі й на кордоні з РФ в Сумській області, так і за планом заходів щодо інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону, затвердженим розпорядженням Кабінету міністрів України”, - зазначається в повідомленні.

Зокрема, відповідно до урядового плану, заходи тривають на кордоні з Росією в межах Луганської, Харківської та Чернігівської областей.

“Роботи здійснюються з обладнання систем відеоспостереження та контролю, улаштування загороджень, прокладаються переходи через складні або нестандартні ділянки місцевості. Також виконуються роботи з коригування проектних рішень, реконструкції, будівництва та облаштування об’єктів. Крім того, проводиться розроблення проектно-кошторисного документа щодо інженерно-технічного облаштування державного кордону у межах Сумської області", - підкреслюється у повідомленні.

Як додали у відомстві, від початку року вже улаштовано більше 25 кілометрів протитранспортного рову, 6,4 км загороджень із спіралі типу “Єгоза”, понад 6 км рокадної дороги та декілька переходів через складні ділянки.

Зазначається, що загалом на 2019 рік передбачено виділення з бюджету 400 млн грн, з яких вже профінансовано майже 60 мільйонів гривень.

Як повідомлялося, проект облаштування українського кордону з Росією ініційований Кабміном під керівництвом Арсенія Яценюка у 2014 році. Реалізувати проект розраховували до 2020 року. Він передбачає облаштування кордону інженерними спорудами і системами спостереження.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: