• Головна
  • Новини
  • Якщо Луценко не обманює, то він має написати заяву про злочин, - депутат

21.03.2019, 21:44

Якщо Луценко не обманює, то він має написати заяву про злочин, - депутат

Нардеп від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм упевнений, що якщо посол США в Україні Марі Йованович дійсно передавала генпрокурору Юрієві Луценку списки людей, яких не можна притягати до відповідальності, то він мав написати заяву про злочин.

Про це Найєм написав у Facebook 21 березня, - повідомив сайт Гордон

"У цього абсурду є ще і правова складова. Посол іноземної держави заходить у кабінет до генерального прокурора та передає йому перелік недоторканних із вимогою не переслідувати їх. Якщо це дійсно так і Луценко не обманює нас, то вищевказані дії посла США в Україні підпадають під дію ст. 343 Кримінального кодексу в частині "втручання в діяльність працівника правоохоронного органу", – заявив Найєм.

Він зазначив, що якщо слова Луценка – правда, то посол спробувала вчинити злочин.

"І, відповідно до законів України, Луценко зобов'язаний був звернутися у правоохоронні органи із заявами про злочин, передати слідчому всі наявні у нього докази і як генпрокурор домогтися належного розслідування, а потім у законному порядку домогтися вислання посла з країни. Окрім цього, ч. 6 ст. 16 закону України "Про прокуратуру" дає право будь-якому прокурору в разі загрози своїй незалежності звернутися в Раду прокурорів і вимагати невідкладно вжити заходів для усунення загрози. І насправді невідомо, може, Луценко саме так і вчинив", – написав депутат.

Найєм надіслав на ім'я Луценка депутатське звернення з проханням надати відповідну інформацію.

"А водночас передати копію списку Марі Йованович. Я думаю, ми маємо право знати, кого "кришує" посольство США і що робить генпрокурор, щоб протистояти цьому тиску", – додав парламентарій. 

Нагадаємо, Генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю виданню The Hill, оприлюдненому 20 березня, звинуватив Посольство США в Україні в передачі йому переліку осіб, яких не можна переслідувати, а також у критиці розслідування можливого зловживання коштами американської допомоги. В Державному департаменті заперечили звинувачення, озвучені Луценком.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: