• Головна
  • Новини
  • Як не пропустити сповіщення про повітряну тривогу, якщо довго нема електроенергії: важлива інформація для жителів Львівщини

02.12.2022, 18:39

Як не пропустити сповіщення про повітряну тривогу, якщо довго нема електроенергії: важлива інформація для жителів Львівщини

Через те, що poсійські окупанти системно атакують енергооб’єкти України, можливі перебої в роботі системи оповіщення. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Він наголосив, що це пов’язано з тим, що електромеханічні сирени старого зразка потребують напруги 380В, відтак за відсутності електроживлення вони не працюють. 

Щоб вирішити цю проблему, обладнання системи оповіщення забезпечуємо живленням від генераторів, додаткових акумуляторів. Також залучаємо мобільні системи оповіщення, які встановлюємо на автомобілях. Але, щоб повністю покрити потребу області, потрібен час. Важливо також розуміти, що за допомогою альтернативних джерел живлення електросирени зможуть працювати протягом 24 годин. 

Якщо станеться так, що живлення не буде довше, окрім сирен на вулиці, про повітряну тривогу чи її відбій на Львівщині повідомлять: 

  •  "УА: Українське радіо. Львів", Радіо "Львівська хвиля" та "Радіо Перше". Тому рекомендуємо придбати радіоприймач ФМ-діапазону з комплектом додаткового живлення (батарейки, акумулятори тощо).
  • Офіційний телеграм-канал департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА – "Оповіщення ЦЗ".
  • Соцмережі Максима Козицького – на офіційних сторінках у фейсбуці, телеграмі, інстаграмі та твіттері.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: