18.04.2019, 18:23

Волинян попереджають про величезні черги на кордоні

За прогнозами волинських митників, напередодні та під час тривалих вихідних 27 квітня – 1 травня можливі накопичення транспортних засобів в автомобільних пунктах пропуску через державний кордон України як на пасажирському, так і на вантажному напрямках

Прокоментував ситуацію в.о. начальника Волинської митниці ДФС Євгеній Шелігацький, повідомили в прес-службі Волинської митниці ДФС.

Митниця зі свого боку перерозподілила особовий склад таким чином, щоб прискорити темпи пропуску автомобілів. Але ми можемо оформляти тільки те, що пред’явлене до оформлення, - пояснює посадовець. – На пасажирських смугах перевезень це стосується автомобілів з іноземною реєстрацією, які можуть ввозитись  на період пасхальних свят українськими трудовими мігрантами, що перебувають на тимчасовому консульському обліку.

Для в’їзду їм необхідно представити паспорт з відміткою про облік та документи на авто, які б засвідчили право власності цього громадянина на цей легковий автомобіль. Інший спосіб в’їзду – прохідний транзит на період до 10 діб – передбачає внесення грошової застави у повному розмірі митних платежів. Розрахунок вартості застави також потребує пакету документів та додаткового часу на її внесення і оформлення. У зв’язку зі змінами законодавства, про які заклопотані українці за кордоном могли не знати, раджу усім заздалегідь вивчити нові правила транзиту і вирішити. Бувають випадки, коли доцільніше скористатись міжнародними автобусними чи залізничними рейсами.

Але ще більшою з року в рік є проблема попередніх повідомленнь для міжнародних перевізників імпорту, - продовжує Євгеній Шелігацький.  На замовлення українських суб’єктів ЗЕД вони спочатку перетинають кордон, а товар оформляють уже на внутрішньому митному посту. І якщо суб’єктом ЗЕД через вихідні його працівників невчасно подано попередню митну декларацію – водії-далекобійники можуть на кілька діб потрапити у пастку очікування. Виїхати він не може – бо не оформлений, оформитись не може – бо нема документів, документів не подають – бо брокер на 5 днів пішов святкувати.

Порушуються і норми Митного Кодексу, де на подачу документів у пункту пропуску відводиться не більше 3 годин, і логістика перевезень, - коментує Євгеній Шелігацький. Адже очікують ці вантажівки на спеціально відведеній території, розміри якої на МАПП Ягодин в напрямку в’їзду в Україну дозволяють розмістити одночасно лише до 70 транспортних засобів. Інші, навіть сумлінні перевізники і декларанти, через переповненість стоянки в цей час змушені стояти в заторі на мосту.  

Тож раджу усім бути взаємно організованими, дотримуватись норм Митного Кодексу і  тоді травневі свята, проведені у дорогах, мають шанс бути приємнішими, - звернувся в.о начальника Волинської митниці до учасників транскордонного руху.

Довідково: дізнатись про накопичення транспортних засобів та час очікування на перетин державного кордону з Польщею в реальному часі можна за посиланням http://kordon.sfs.gov.ua/uk/home/countries/pl/i

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: