• Головна
  • Новини
  • Викриті факти нечуваної корупції в міністерстві оборони

07.04.2019, 14:41

Викриті факти нечуваної корупції в міністерстві оборони

"Саме страшне, що робить ця влада, так вона краде буквально на всьому, а потім з того "всього", ще й вмудряється піаритись."

Про це у своємк блозі на сайті Цензор.нет написав експерт зі стратегічних комунікацій та інформаційних технологій Андрій Кравчук.

"Так, багато було сказано про "розбудовану з нуля армію", яка цією розбудовою надала такі нечувані досі можливості для корупції, ставши "золотою жилою" для свинарчуків.

І ось нове розслідування, яке вчергове оголює, без перебільшення жахливий стан космічної корупції, який вже п’ятий рік процвітає не лише в країні, але й в Міністерстві оборони, на якій так вдало заробляє мільйони ця влада свинарчуків, фактично торгуючи життями захисників, отримуючи від війні мільйони, коли прості українці гниють в окопах, майже кожного дня гинучи за солодке життя в молочному шоколаді Верховного головнокомандувача і його свинарчуків.

Антимонопольний комітет встановив рекордний штраф за змови на тендерах, встановивши, що ще у 2016 році Міноборони проводило перші відкриті торги на послуги з забезпечення харчуванням ЗСУ в системі ProZorro із загальною вартістю в 7,5 мільярдів гривень.

При цьому, з два десятки учасників, які подавали більш вигідні пропозиції, були відкинути і в торгах перемогли компанії з вищими цінами.

В результаті, 22 з 24 компаній були визнані винними і отримали штрафи в 869 мільйонів гривень.

І це лише штрафи, які наклали антимонопольщики за порушення законодавства під час проведення тендерів, але як же тоді то стало можливим з таким розпіареним – ProZorro, та ніяк.

Для наших корупціонерів немає жодної перепони, коли йдеться про особисте збагачення, а от саме цим збагаченням, як і космічними сумами за відкати та схемами з "своїми" фірмами під час постачання послух харчування у війська і мають зайнятись правоохоронці, але на це годі й сподіватись.

Ми добре знаєм ефективність роботи наших правоохоронців, достатньо згадати лише ту гучну справу по Міністерству оборони з махінаціями із закупівлею палива, яка так само, була зав’язана на тендерах та подальших маніпуляцій з цінами отих "своїх" незрозуміло звідкіля взявшихся і яким чином вигравших тендера фірмочок…

От і вся реформа от і вся боротьба з корупцією, яка знов звелась до банального – заробляння на крові, а ви кажете – вибираючи Президента, ми вибираємо й Верховного Головнокомандувача.

Так, саме тому й треба терміново обрати іншого, такого, для якого війна то не – найвигідніший і найприбутковіший бізнес, а Україна, лише його власний бізнес проект на п’ять, чи навіть й – чергова фірмочка, яка дає не погані прибутки…"

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: