• Головна
  • Новини
  • В селі на Рівненщині понад 80% населення носять одне прізвище

25.03.2019, 23:08

В селі на Рівненщині понад 80% населення носять одне прізвище

Виборча комісія запевняє, що плутанини на виборах президента не буде.

У селі Серники на Рівненщині по-особливому готуються до виборів. А все тому, що там живуть понад 2,5 тисячі людей із прізвищем Полюхович, йдеться у ТСН.12:00.

Щоб не плутатися, хто є хто, члени виборчої комісії, серед яких теж більшість Полюховичів,  на запрошеннях пишуть прізвиська односельчан і лише потім вручають їх адресатам.

Зустріти у Серниках когось з прізвищем не Полюхович – як знайти голку в копиці сіна. Полюховичі тут куди не глянь і на кожному кроці. Як і по всій Україні в селі готуються до президентських виборів. Вже є скриньки для голосування та готові списки виборців. 

"Більша половина – Полюховичі, звичайно", - каже заступник голови виборчої комісії Тетяна Полюхович. У виборчій комісії із 17 членів – 14 Полюховичів.

Усі вони не родичі, а просто однофамільці. Кажуть, це дуже зручно, коли одружуються, не треба жінкам паспорт міняти, бо і так однакове прізвище з чоловіком.

"3519 жителів - 80-85 процентів Полюховичів. З них Іванів Івановичів є 38 осіб", - каже секретар Серницької сільради Надія Полюхович.

У селі Серники, що на Рівненщині, по-особливому готуються до виборів. А все тому, що там живуть понад дві з половиною тисячі людей із прізвищем Полюхович.  Щоб не плутатися, хто є хто, члени виборчої комісії, серед яких теж більшість Полюховичів, на запрошеннях пишуть прізвиська односельчан і лише потім вручають їх адресатам.

Цілковитих однофамільців та ще тезок до того –  у селі десятки. Щоб не заплутатися в односельчанах, на запрошеннях на вибори пишуть сільські прізвиська. Наприклад – "Мендель", "Моцарт", "Цокотун" або ж "Студент".

"У мене написано Полюхович Віра Федорівна. По-вуличному "Максімко". У нас так то воно треба. Чоловік Максімко, а я вже як вийшла заміж,то й на мене кажуть Максімко", - розповідає жителька села Серники Віра Полюхович.

Нема чого ображатися, кажуть Полюховичі. Століттями до цього звикли.

"В середині 15 століття в Серники приїжджає перша родина Полюховичів. Основоположником родини Полюховичів був Дмитро. У нього було багато дітей, в тому числі 6 синів", - пояснює вчителька історії Серницької школи Валентина Полюхович.

Відтоді кількість Полюховичів лише збільшувалась. І хоч зараз їх тисячі, у Серниках певні: на виборах плутанини не буде, адже для них це не вперше. Набагато складніше, кажуть, на виборах місцевих. Коли, до прикладу, на сільського голову балотується кілька Полюховичів Іванів Івановичів.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: