• Головна
  • Новини
  • Училище у Львові вшанувало своїх загиблих учнів: у закладі відкрили меморіальні дошки

02.02.2023, 13:25

Училище у Львові вшанувало своїх загиблих учнів: у закладі відкрили меморіальні дошки

1 лютого у Вищому професійному училищі №20 м. Львова відкрили меморіальні дошки Героїв, що загинули, захищаючи Батьківщину. 11 колишніх учнів училища загинули в боях за Україну, тож їх пам'ять вирішили гідно вшанувати на стіні навчального закладу.

Війна триває вже дев’ятий рік. Зеновій Колодій, Богдан Кубішин та Дмитро Наконечний загинули ще в період з 2014 до 2016 років.

Найбільше горя і втрат приніс 2022. Вже у перший день повномасштабного вторгнення, 24 лютого, загинув Віталій Скакун. Він здійснив мінування та підрив автомобільного мосту Генічеськ – Арабатська Стрілка. Завдяки героїчному вчинку Віталія було значно уповільнено просування танкової колони ворога, що дало змогу підрозділу передислокуватися та організувати оборону.

Олексій Портман, Сергій Тріль, Ігор Маєр, Дмитро Рорат, Володимир Шапочка, Олег Бервецький, Павло Мелянчук – кожен з них захищав Україну у 2022 році. Хтось віддав життя під Бахмутом, хтось – в Лимані, хтось – на Луганщині.

"105 років тому такі ж молоді хлопці віддали своє життя за Україну в бою під Крутами. Але, на жаль, урок історії ми засвоїли погано. Тому доля дає нам перездачу. Мусимо все зробити для того, щоб на цей раз все запам’ятати і не допустити трагедій у майбутньому. Пам’ятаймо про тих, що згоріли як зорі, схилімо голови в пам'ять про них", – наголошують в училищі.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: