• Головна
  • Новини
  • У львівському "Охматдиті" врятували новонароджене немовля з важкою вадою розвитку

02.12.2022, 12:14

У львівському "Охматдиті" врятували новонароджене немовля з важкою вадою розвитку

У львівській обласній дитячій лікарні "Охматдит" успішно прооперувалим новонародженого хлопчика, що народився із вадою розвитку – атрезією стравоходу з нижньою трахеостравохідною фістулою

Про це повідомили у медзакладі.

Простими словами, у дитини верхній відрізок стравоходу закінчується сліпо, а нижній впадає у трахею.

"Така важка вроджена патологія провокує у дітей піннисті виділення з рота і носових ходів. Окрім того, дитина покашлює і має вологі хрипи, у неї наростає задишка, одразу після годування зригує молоко разом із слиззю, з’являється синюшність шкірних покривів. У дітей прогресує аспіраційна пневмонія, що загрожує їх життю", – розповіли медики.

Хлопчик з Львівщини, батьки назвали його Іванком. Його привезли в лікарню на другий день після його появи на світ. Лікарі ретельно обстежили крихітного пацієнта і наступного дня прооперували – сформували новий стравохід, зшили два відрізки стравоходу докупи.

Після успішного оперативного втручання дитина ще 10 днів перебувала під опікою лікарів відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених.

"Завдяки спільним зусиллям хірургів, анестезіологів та педіатрів хлопчик отримав новий стравохід, а разом з тим і життя. Тепер він може самостійно їсти, він прибавляє у вазі і розвивається як звичайна здорова дитина. Ще певний період свого життя він перебуватиме під наглядом дитячого торакального хірурга та педіатрів, але жодних проблем із стравоходом не повинно бути", – зазначили у лікарні.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: