• Головна
  • Новини
  • У Росії шок від українських дебатів при живому Путіну, - Небоженко

20.04.2019, 09:34

У Росії шок від українських дебатів при живому Путіну, - Небоженко

"Головний результат цих дебатів на стадіоні між кандидатами в президенти Зеленським та Порошенком не внутрішньополітичний, а несподіваний зовнішньополітичний ефект. Самі дебати нічого не змінили в поглядах українських виборців. Порошенко переконував своїх виборців і, як завжди, погрожував усій решті України, яка посміла зробити свій вибір. Ця ненависть та істерика проривалися в кожному його жесті і слові. А Зеленський намагався не робити політичних помилок".

Про це на ФБ написав політолог Віктор Небоженко.

Вікто Небоженко: "Головний результат дебатів виявився зовнішньополітичний. Захід знову здивований оригінальними формами публічної демократії і способами політичної боротьби в Україні. На цей раз українці відмовилися від Майдану і його жертв, а вирішили банально використовувати вибори для зміни політичної ситуації в свою користь.

Не менш різка, але жива і суперечлива реакція на дебати була в Росії. Офіційна пропаганда перебуває в шоці і чекає найвищих вказівок, адже українці такими демократичними виборами побічно критикують вічну владу Путіна і цінність авторитаризму в Росії. А це вже набагато гірше, ніж ймовірні перемоги українців на фронті на Донбасі. Йде геть надійний і таємний друг Путіна - Порошенко. Як вони розуміли один одного і кілька років вміло та успішно «розводили» і Захід, і свої народи! Без роботи може залишитись і Медведчук.

У масовій свідомості росіян оцінка українських дебатів коливається від заздрості і похмурого нерозуміння  того, що відбувається в Україні,  до шоку і відритої невіри в те, що таке можливе під боком Росії, що так можна брати участь в політиці при живому Путіну.

А Білорусь завмерла і з цікавістю чекає коментарів щодо київських дебатів від свого вічного президента. Лукашенко все це страшно не подобається, що твориться поруч з Мінськом, але сильний шок Кремля від українських виборів компенсує його занепокоєння від того, що відбувається в Україні".

Фото - EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: