• Головна
  • Новини
  • У Музеї визвольної боротьби вшанували загиблих учасників АТО

18.04.2019, 15:32

У Музеї визвольної боротьби вшанували загиблих учасників АТО

Сьогодні, 18 квітня, у Музеї визвольної боротьби вшанували пам'ять 49-тьох загиблих та померлих учасників АТО, народжених у квітні, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Участь у заході взяли родини Героїв АТО, друзі та представники влади. Розпочався захід із хвилини пам’яті та спільної молитви.

«Неможливо жити в світі і не страждати. Наше життя дуже часто позначене болем, але не можливо жити без надії, кожен з нас черпає надії від когось близького, для когось це хтось з родичів, для когось це Господь. Кожен з нас за життя переживає якісь труднощі, але, мабуть, у момент найбільшого програшу приходить момент Преображення. Ми ніколи не маємо переставати надіятись. Сьогодні ми всі тут, щоб розділити печаль та журбу, згадати про наших Героїв. Пам`ять про наших захисників ніколи не мине», - звернувся до усіх присутніх ректор Львівської Духовної Семінарії Святого Духа Ігор Бойко.

У межах заходу присутні поіменно згадали кожного учасника АТО, народженого у квітні.

«Вони йшли на боротьбу заради нас. Наше завдання зробити Україну такою, якою вони хотіли її бачити, щоб ми мали можливість у своїй країні вшановувати наших Героїв і молитися своєю мовою. Наша відповідальність в тому, щоб пам'ятати про захисників, які полягли на полі бою. Наша відповідальність гідно їх вшановувати, ще донедавна ми могли про героїв України говорити тільки на уроках історії, однак тепер Герої у багатьох сім'ях, які живуть поруч з нами. Пам'ятаймо про наших Героїв та їхній подвиг», - наголосила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської Ода Мирослава Туркало.

Спогадами про свого брата Юрія Прихода поділилася сестра Марія.

«Кожного дня він поруч зі мною. Нехай він не з нами. Найбільшою його пасією були голуби. Хоч інколи його пристрасті ніхто не розумів, він бачив у цих птахах щось особливе. В пам'яті тих хто його знав, він назавжди залишиться веселим, щирим, відповідальним хлопцем, який готовий прийти на допомогу», - розповіла Марія Прихід.

Під час пам’ятного вечора звучали патріотичні та християнські пісні.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: