• Головна
  • Новини
  • У Львові захиснику пересадили нерв зі стегна на руку, аби він знову міг рухати пальцями

31.01.2023, 17:06

У Львові захиснику пересадили нерв зі стегна на руку, аби він знову міг рухати пальцями

Через російську агресію щодня страждають сотні людей

Чоловік отримав важке кульове поранення руки під час виконання бойового завдання на Херсонщині. Складну реконструктивну операцію виконали хірурги Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

"Сергію – 44. Він родом із Херсону. У перші дні повномасштабної війни пішов добровольцем у військо. Хотів захистити рідних, які залишались у Херсоні. Кульове поранення кисті руки чоловік отримав у серпні під час одного з боїв. Куля пройшла на виліт. Аби зупинити кровотечу, наклав тиснучу пов’язку. З нею проходив три дні. Уже в той час він перестав відчувати мізинець та безіменний палець правої руки. Це наслідок ушкодження нерва", - йдеться у повідомленні.

«Була сильна кровотеча, але покинути поле бою я просто не міг», - згадує Сергій. Він лишився воювати доти, доки українські військові зайшли в Херсон. Лише, обійнявши рідних, які довгий час були в окупації, поїхав до Львова на лікування.

Сергій звернувся саме до Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ, адже раніше чув, що тут допомагають тим, хто постраждав від війни. І після низки обстежень та консультацій, лікарі сказали, що відновити чутливість двох пальців – можна: потрібна операція з пересадки нерва.

Під час втручання хірурги вилучили власний нерв зі стегна Сергія та пересадили його на руку. Операція минула без ускладнень. Однак про остаточний її успіх говорити зарано, аби нерв прижився і відновилася чутливість пальців, потрібно кілька місяців.

Захисник налаштований оптимістично. Каже, після реабілітації обов'язково повернеться до своїх бойових побратимів.

«Війна ще не закінчилась, піду далі захищати свою Батьківщину», - каже він.

Через російську агресію щодня страждають сотні людей, тому аби зробити їхнє лікування й реабілітацію комфортними і доступними в Україні, у Львові в Національному центрі реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) з кожним українцем працює мультидисциплінарна команда, яка надає хірургічну, фізичну, психологічну та психосоціальну професійну допомогу. Завдяки підтримці донорів, уже відкрили протезну майстерню та встановлюють біонічні протези. 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: