25.03.2019, 18:53

У Львові презентували мапу «Українська Кубань»

Сьогодні, 25 березня, благодійний фонд «Україна-Русь» презентував науково-популярну мапу «Українська Кубань».

«Мета видання такої карти – це познайомити суспільство  з призабутими сторінками нашої історії», - зазначив президент благодійного фонду «Україна-Русь»  Ростислав Новоженець.

Зокрема, мова йде про легендарну землю – Кубань, територія якої сягала від Чорного до Каспійського моря. Всього на одному аркуші глянцевого паперу історики зуміли розповісти про історію Кубанської Народної Республіки. Коли туди переселилися запорозькі козаки, як вони вели своє життя на чужих землях, які потім стали їхніми. Також описано, як змінювався етнічний склад населення Кубані та на яких територіях проживали українці.

Історик зауважив, що у 1926 році на Кубані 60% населення становили українці, всюди панувала українська мова, а також існувало понад 700 шкіл.

 «Для того, щоб ми не повторили ці трагічні сторінки історії в Україні,  ми повинні добре знати своє минуле, зокрема події на Кубані», - підкреслив Ростислав Новоженець.

За словами президента благодійного фонду, мапа «Українська Кубань» - це конспект для молодого покоління: учнів, студентів, які по цій карті можуть  вивчити історію того періоду.

«Сьогодні молоді люди хочуть спресованої короткої інформації, що ми їм і даємо. І окрім того, як показала практика, такі карти підіймають не лише рівень знань, а й національну свідомість», - додав Ростислав Новоженець.

Фото - WN 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: