• Головна
  • Новини
  • У Львові переможці програми "Успішний педагог" переходять у приватні школи

16.04.2019, 16:31

У Львові переможці програми "Успішний педагог" переходять у приватні школи

У Львові за період дії програми «Успішний педагог» із 2015 по 2018 роки переможцями стали 340 педагогічних працівників. Цьогоріч програма невдовзі стартуватиме знову. Програму «Успішний педагог» на 2019 рік розглянули на комісії гуманітарної політики Львівської міської ради.

Про це повідомив Інформаційний портал депутатів ЛМР.

Отже, мета програми – підтримка талановитих та обдарованих педагогів та покращення якості надання освітніх послуг.

Як йдеться у пояснювальній записці до ухвали, за період із 2015 по 2018 роки переможцями стали 340 педагогічних працівників, а саме: 71 – із закладів дошкільної совіти, 250 – із закладів загальної середньої освіти та 19  - із позашкільних закладів освіти. Враховуючи успішну реалізацію програми у 2015-2018 роках, розроблений проект ухали «Про затвердження Програми «Успішний педагог» на 2019 рік».

За словами керівника управління освіти ЛМР Зоряни Довганик, триває  збір пропозицій щодо удосконалення процедури обрання кращих педагогів.

«Програма незмінна, але на цей час збираємо пропозиції щодо самої процедури, щоб винести їх на розгляд виконкому. Ми висвітлили цю інформацію в соцмережах, також розіслали листи в навчальні заклади, очікуємо пропозицій».

Член гуманітарної комісії ЛМР Ігор Дякович, який входить також до комісії з визначення переможців програми зауважує, що буде подавати свої пропозиції щодо удосконалення процедури відбору успішних педагогів.

«Мені бракувало спілкування з самим вчителем. Адже буває, що ми переглядаємо не дуже якісне відео про роботу педагога, а сам вчитель, виявляється, просто чудовий, а бувають ситуації і навпаки. Тому , коли є спірні питання, треба кликати вчителя, спілкуватись з ним. Під час розмови може виявитись багато нюансів, можливо, ми зможемо щось підказати, запропонувати ще якісь навчання для саморозвитку або є ідея,щоб переможці програми потім проводили семінари для інших вчителів».  

На думку депутатки ЛМР Оксани Рубай, хоча у цьогорічні програмі немає змін, проте є певні нюанси, які примушують задуматись.

«Ми почули цікаву статистику, яка дає підстави замислитись і, можливо, вносити певні зміни у наступному році. Є дві речі, над якими варто замислитись. Перше – не подаються педагоги з приватних навчальних закладів, хоча ніяких обмежень щодо цього в програмі немає. Навпаки успішним педагогом може стати вчитель з будь-якого навчального закладу. І друге те, що вчителі, які отримали це звання, згодом залишають свої навчальні заклади і йдуть працювати в інші місця, зокрема в приватні школи. Тобто мова йде не тільки про фінансовий аспект, а й про комфортні умови для праці педагогів, про те, що в приватних школах чи садках педагог може реалізовувати свою авторську методику».    

Нагадаємо, що учасниками Програми можуть бути всі педагоги закладів освіти м. Львова. Кандидатури претендентів на участь у Програмі можуть подавати заклади освіти відповідно до Порядку визначення переможців Програми “Успішний педагог“ на 2019 рік, затвердженого виконавчим комітетом за погодженням з постійною комісією гуманітарної політики.

Переможці програми отримують грошову винагороду у розмірі 25 тис грн. Відповідно до програми, розподіл коштів для отримання 100 разових грошових винагород здійснюється за таким принципом:  50 премій для педагогів, які працюють у закладах загальної середньої освіти; 40 премій для педагогів, які працюють у закладах дошкільної освіти; 10 премій для педагогів, які працюють у закладах позашкільної освіти.

Подання заявок на участь у Програмі розпочинається з наступного дня після затвердження Порядку визначення переможців Програми “Успішний педагог“ на 2019 рік і здійснюється до 03 жовтня 2019 року (включно).

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: