• Головна
  • Новини
  • У Казахстані заблокували соцмережі перед зверненням Назарбаєва

19.03.2019, 19:04

У Казахстані заблокували соцмережі перед зверненням Назарбаєва

Казахстанські користувачі поскаржилися на блокування доступу до соціальних мереж і сервісів Facebook, Instagram і YouTube незадовго до звернення Нурсултана Назарбаєва про відставку з поста президента/

За даними видання, якщо раніше "віялові відключення" інтернету спостерігалися в основному ввечері, то з 18 березня Facebook, Instagram і YouTube були недоступні і вдень. Повідомили НВ.

Вперше труднощі з доступом до інтернету виникли в травні 2018 року. Спочатку блокування соцмереж було націлено на боротьбу з лідером опозиційної партії Демократичний вибір Казахстану Мухтаром Аблязовим.

Місцевий політолог, керівник Центрально-Азіатського фонду розвитку демократії Толгана Умбеталієва вважає, що проблеми з соцмережами в останні дні в Казахстані можуть бути пов'язані саме зі зверненням Назарбаєва.

"Найближче коло і політична еліта про це [рішення Назарбаєва піти з поста президента] знали і до цього були готові. В останні дні були проблеми з деякими соціальними мережами і месенджерами, вони до пуття не працювали. Я думаю, це була така підстраховка, щоб не було витоку", - припустила Умбеталіева.

 19 березня президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв в зверненні до казахстанців оголосив, що покидає свій пост. При цьому він залишиться головою Ради безпеки, головою партії Нур Отан, членом Конституційної ради.

Тимчасово виконуючим обов'язки президента Казахстану призначений спікер Сенату Касим-Жомарт Токаєв.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: