01.04.2019, 15:11

Туристів на Херсонщині чекає лавандовий рай

Нову розвагу до туристичного сезону готує вже визнане фермерське господарство-новатор у Любимівці на Каховщині. Цьогоріч гостей тут зустрічатимуть полем лаванди.

Як розповів підприємець Олег Демченко, ефіроолійною рослиною засіяли чверть гектара. Трава, що росте, збиваючись у характерні акуратні кущики, розквітне у кінці травня. Неповторний блакитно-фіолетовий – саме так цвіте лаванда, і можна лише уявити, яка чарівна локація чекатиме на любителів селфі. Лаванда, як відомо, рослина теплолюбива, в Україні її неокультурений вид завжди ріс у Криму. Ця трава не лише неймовірно красива, а й корисна: з лаванди   виготовляють ефірне масло, чаї, її використовують у кулінарії, косметології і фармакології. Повідомив Укрінформ.

Лаванда далеко не все, чим збирають дивувати туристів у фермерському господарстві «Шафран любимівський». Вже за два тижні підніметься спаржа. Делікатесну культуру, яку обожнюють готувати кращі кухарі по всьому світу, у Любимівці вирощують вже третій рік. Якщо ж до любителів екзотики ви себе не відносите, на Каховщину варто їхати десь в середині квітня, коли там буде маленька Голландія. Як і минулого року, фермерське господарство виростило тюльпанову плантацію, цибулинки добре пережили зиму, треба тільки дочекатися, коли міні-Голландія розквітне!

«Цьогоріч площа плантації голландських тюльпанів у Любимівці, яка минулого літа стала популярною туристичною антракцією, ми збільшили у шість разів, — розповів засновник ФГ «Шафран Любимівський» Віталій Шакало.

Ну а вже влітку у фермерському господарстві збираються проводити екскурсії на полі лілій. Неповторна квітка з насиченим, шлейфовим запахом, яку називають королевською, цвістиме одразу у п’яти кольорах.

Закриватимуть сезон квіткові фермери традиційно збором врожаю шафрану. Найдорожчими у світі прянощами у Любимівці займаються вже чотири роки. Про тендітну і разом з тим  морозостійку культуру, яка в Україні вважається екзотикою, тут, певно, можуть дисертацію писати.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: