• Головна
  • Новини
  • Соціальне швейне підприємство у Львові почало відшив жіночої військової форми

28.11.2022, 19:20

Соціальне швейне підприємство у Львові почало відшив жіночої військової форми

Учасники волонтерської ініціативи "FRMT", мета якої зараз – впровадження в ЗСУ жіночої військової форми, або форми типу 2 (з урахуванням жіночої антропометрії), – разом з благодійним фондом "100% Життя" розпочала створення першої військової форми для жінок. 25 зразків нової форми українські захисниці зможуть випробувати вже найближчим часом.

Нагадаємо, що у серпні цього року у Львові львівська філія благодійного фонду "100% Життя" БО "100% Життя м. Львів" та Львівська ОВА відкрили соціальне швейне підприємство, орієнтоване на створення робочих місць для людей з ВІЛ, а також для внутрішньо переміщених осіб. Саме тут відшили перші зразки військової жіночої форми.

Учасники ініціативи "FRMT" проаналізували зразки жіночої військової форми різних країн, розробили лекала та, щонайважливіше, отримали затвердження зразків форми від Міністерства оборони України, а БО "100% Життя" оплатила закупівлю тканин. У подальшому кравчині швейного підприємства у Львові відшили 25 зразків жіночої військової форми і 25 комплектів білизни до них, які вже найближчим часом українські захисниці зможуть випробувати. Ці зразки включають три різні варіанти форми.

Документи, які регулюють виготовлення та видачу військової польової форми, наразі не мають жодної згадки про жіночу форму, тому у наказах, які дали старт тестуванню цієї форми, вона фігурує як "Форма 2". Це формулювання і дало назву волонтерській ініціативі по впровадженню жіночої польової форми "FRMT", тобто, "Forma Two", – розповіла співзасновниця ініціативи, СЕО та співзасновниця онлайн-університету "Chice31" Євгенія Глізер.

"Закупівля оригінальної "піксельної" тканини, з якої відшивають форму для ЗСУ, виявилася завданням із зірочкою, адже її виробляє лише одна фабрика в Україні. Символічно, що відшив тестових комплектів жіночої форми почався напередодні Дня захисників і захисниць України. Адже впровадження жіночої форми зможе додатково підкреслити суспільну вагу цього дня і рівно вшановувати як чоловіків, так і жінок в українському війську. Бо, якщо подивитися на ситуацію з формою, то ми маємо захисників і тих, хто змушений перешивати під себе форму захисників. Ми вдячні благодійному фонду "100% ЖИТТЯ", який відгукнувся на нашу пропозицію і оплатив закупівлю тканини та виготовлення тестових комплектів жіночої польової форми на соціальному підприємстві у Львові, яке фонд розвиває", – зазначила Євгенія Глізер.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: