• Головна
  • Новини
  • Ситуація з захворюваністю на коронавірус на Львівщині є стабільною

25.11.2021, 14:46

Ситуація з захворюваністю на коронавірус на Львівщині є стабільною

Як зазначив керівник департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, число пацієнтів, які звертаються за медичною допомогою, не змінюється.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської ОДА.

Коефіцієнт підтверджених випадків також лишається однаковим. Кількість осіб, які госпіталізуються, залишається на стабільному рівні - в межах 160-185 осіб щоденно.

Станом на сьогодні завантаженість ліжкової мережі становить 49,5%.

Тривожним є той факт, що реанімаційні відділення залишаються заповненими та є значна кількість хворих, які перебувають під апаратами ШВЛ.

«Статистика свідчить про те, що надалі потрібно дотримуватися карантинних обмежень, збільшувати темпи вакцинації, оскільки ми свідомі того, що попереду є різдвяно-святковий період. Саме тоді мобільність населення та кількість контактів збільшується, що може стати черговим фактором ризику для росту тенденції захворювань. Тому важливо не забувати про носіння засобів особистого захисту, соціальне дистанціювання та гігієну рук», - наголосив Орест Чемерис.

Водночас він зазначив про змінені обмеження роботи закладів у зонах з жовтим рівнем епідеміологічної небезпеки.

«Відповідно до вчорашньої постанови уряду змінено правила життєдіяльності в межах жовтих зон. У таких місцевостях дозволяється робота спортзалів та кінотеатрів, проведення заходів, але лише за умови наявного сертифіката вакцинації. Ці обмеження майже не зачіпають осіб, які вже провакциновані, адже вони зможуть відвідувати усіх заходи та заклади без перешкод», - сказав Орест Чемерис.

Також цією постановою уряду зменшили термін дії сертифіката, виданого після першого щеплення - зі 120 до 30 днів скоротився час його дії.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: