• Головна
  • Новини
  • Музей-садиба Івана Миколайчука – справжня квітка на туристичній карті Буковини

16.04.2019, 15:48

Музей-садиба Івана Миколайчука – справжня квітка на туристичній карті Буковини

​​​​​​​Відреставрована селянська хата у селі Чортория Кіцманського району Чернівецької області з 1991 року стала музеєм і місцем паломництва шанувальників Івана Миколайчука.

У 2006 році відтворено криницю і встановлено бюст актору на дворі музею. Інтер’єр простої селянської хати прикрашають особисті речі родини Миколайчуків та численні фотографії самого Івана Миколайчука. Екскурсії проводять близькі родичі знаменитого українського актора, які мешкають поруч.

Цього року знаменитому українському акторові й режисерові  Івану Миколайчукові виповнилось би 75. Однак за свої 46 він встиг знятись у понад 30 фільмах і реалізуватись як режисер у кількох знаменитих стрічках. Залишились нереалізовані та заборонені проекти.

Іван Миколайчук став символом українського поетичного кіно, харизматичним героєм радянської епохи і цілковито не-радянським за своїми переконаннями і світоглядом.

Слава до Івана Миколайчука прийшла дуже рано – ще коли він був студентом. Дивним чином оминувши вступ до комсомолу, він став не тільки популярним, а й заслуженим. Його харизма і справжність підкорили не одне глядацьке серце. Саме тому сміливо можна сказати, що Іван Миколайчук – це яскрава і непересічна постать в українському кіно, символ епохи. 

Глядачам Іван Миколайчук  відомий за такими стрічками, як: «Сон» (роль Т. Шевченка), «Тіні забутих предків», «Білий птах з чорною ознакою», «Захар Беркут», «Пропала грамота», «Вавилон ХХ», «Така пізня, така тепла осінь» та інших.

Щороку на день народження актора – 15 червня – приїжджають гості до музею, проводиться фестиваль "На гостини до Івана". Завітати до музею можна протягом року. Цікава розповідь із родинного життя і спілкування із родичами Івана Миколайчука стануть для вас незабутніми.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: