• Головна
  • Новини
  • Порошенко перевершив попередників у використанні адмінресурсу, - Опора

29.03.2019, 16:00

Порошенко перевершив попередників у використанні адмінресурсу, - Опора

Чинний Глава держави та кандидат у Президенти України Петро Порошенко використовував соціальні виплати для передвиборчої агітації.

Про це повідомила громадянська мережа ОПОРА у своєму звіті.

Практика проведення передвиборної агітації кандидатом на пост Президента України Петра Порошенка включала достатньо широкий перелік інцидентів із ознаками зловживання адміністративними ресурсами на виборах.

Основними видами інцидентів із ознаками зловживання адміністративними ресурсами Петра Порошенка «Опора» називає використання соціальних виплат та бюджетних програм у передвиборній агітації, поєднання передвиборної агітації та офіційних заходів у межах засідань рад регіонального розвитку, використання сайтів райдержадміністрацій та залучення посадових осіб місцевих органів влади до де-факто агітаційної активності.

Зокрема, протягом березня 2019 року Петро Порошенко провів засідання Рад регіонального розвитку в Чернівецькій, Хмельницькій, Івано-Франківській, Рівненській, Полтавській, Закарпатській, Чернігівській, Житомирській, Черкаській, Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській, Донецькій областях. 

Під час проведення Рад регіонального розвитку було зафіксовано організацію транспортування громадян до місць проведення регіональних рад розвитку за допомогою райдержадміністрацій. В окремих випадках зафіксовано, що учасники даних офіційних заходів органів влади пізніше підвозились і до місць проведення агітаційних зустрічей кандидата на пост Президента України.

ОПОРА констатує, що у цілій низці регіонів спостерігачі не змогли отримати запрошення на засідання Рад регіонального розвитку, що обмежувало можливості для оцінки стану дотримання виборчого законодавства під час їх проведення.

Паралельно із проведенням у областях засідань Ради регіонального розвитку всеукраїнського розмаху отримала діяльність із розповсюдження матеріалів з питань планів розвитку територій та інших аспектів регіональної політики. Ці матеріали містять інформацію про ініціативи Президента України у сфері децентралізації та розвитку територій, обговорення планів розвитку територіальних громад і регіонів в цілому, діяльності Ради регіонального розвитку. Зокрема, у друкованих матеріалах фігурують звернення голів ОДА та РДА, посадових осіб органів місцевого самоврядування. Окремо зазначається, що обговорення перспективних планів розвитку областей та регіонів відбувається на основі Указу Президента України “Про додаткові заходи із забезпечення реформ з децентралізації влади” від 06 грудня 2018 року.

Окрім того, спостерігачі «ОПОРИ» висловлювали занепокоєння виявленими випадками залучення працівників бюджетних організацій до прямої та непрямої агітації на підтримку кандидата на пост Президента України Петра Порошенка. До прикладу, у Львівській області учасниками агітаційних груп кандидата часто є працівниками соціальних служб, відділень ДП “Укрпошти” або інших бюджетних організацій.

Фото - REUTERS

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: