• Головна
  • Новини
  • Не дайте себе ошукати: поліцейські Львівщини застерігають, як не стати жертвами шахрайства з банківськими картками

02.12.2022, 20:27

Не дайте себе ошукати: поліцейські Львівщини застерігають, як не стати жертвами шахрайства з банківськими картками

Шахраї продовжують наживатися на людях, навіть у час війни. Зокрема, вони виманюють в довірливих українців дані банківських карток чи гроші. Як не стати жертвою шахраїв з банківськими картками розповідають у поліції Львівської області.

Нікому не повідомляйте коди від картки, паролі від інтернет-банкінгу, CVV2/CVC2 коди, номер та строк дії банківської карти та іншу персональну інформацію. Якщо вам телефонують невідомі, називаються працівниками банку та вимагають дані банківських рахунків,  негайно телефонуйте до поліції на оперативну лінію 102.

Так, 1 грудня до поліції звернулася 24-річна мешканка Стрийського району, яка повідомила, що невідома особа, назвавшись співробітником банку, заволоділа особистими даними заявниці, після чого з її карти було знято усі кошти у сумі  100 тисяч 800 гривень.

Таким самим чином від шахрайських дій потерпіли 69-річна львів’янка та 53-річний житель міста Червоноград, яким зателефонували нібито співробітники банку та незаконно заволоділи коштами у сумі 50 тисяч гривень, що були на банківських рахунках кожного з потерпілих.

За усіма фактами слідчі територіальних підрозділів поліції відкрили кримінальні провадження, досудові розслідування тривають.

Поліцейські вкотре застерігають: щоб не стати жертвою шахрайства з банківськими картками, не надавайте свої персональні дані, номер та строк дії банківської картки, PIN-код, CVV2/CVC2 коди, паролі до Інтернет-банкінгу, кодове слово або іншу інформацію невідомим особам, навіть якщо вони називаються співробітниками банку. 

"Також не відповідайте на СМС-повідомлення, надіслані нібито від банку, в яких вас просять надати персональну інформацію,  не переходьте на сумнівні посилання, надіслані в СМС чи месенджерах. Таким чином зловмисники отримують доступ до банківських рахунків, звідки знімають усі ваші  заощадження, перераховуючи їх на підконтрольні банківські рахунки", – наголошують у поліції Львівської області.

У разі отримання подібних дзвінків чи СМС-повідомлень поліцейські радять зателефонувати до банківської установи, а якщо ви все-таки стали жертвою онлайн-шахрайства, негайно звертайтеся до поліції за номером 102.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: