12.04.2019, 12:23

«Натхненні Пінзелем» рятують храм в Годовиці

З 23 квітня по 30 травня у Львові в Органному залі пройде виставка картин на тему «Натхненні Пінзелем». Мета проекту – ще раз привернути увагу до напівзруйнованого храму в селі Годовиці Пустомитівського районі Львівської області.

Йдеться про проект «Під зорею Пінзеля». Його ініціаторка - Івона Лобан.

Івона Лобан: «Хочу запросити львів’ян та гостей міста на відкриття виставки живопису, у  якій взяли участь видатні художники Украіни. Учасники виставки створили роботи на тему «Натхненні Пінзелем».

 Свій шлях виставка почала 16 вересня 2017 року в Палаці Потоцьких. Протягом двох років колекція картин поновлювалась і подорожувала. За цей час вона встигла об‘їхати пів-України. Відкривали «Дні Пінзеля» в Бучачі, відвідали Червоноград, були на сході України у містах Рубіжне і Сєвєродонецьку».

 Фраза, яка запала в душу Івоні Лобан на сході України: «Якби до нас приїжджали з такими проектами до 2014 року, то війни б не було».

Отож, Івона Лобан із великим задоволенням запрошує відвідати виставку картин на тему «Натхненні Пінзелем», яка відбудеться у Львові в Органному залі з 23 квітня по 30 травня 2019 року.

Ініціаторка виставки та її незмінні однодумці вірять, що цією виставкою в Органному залі вони ще раз привернуть увагу до напівзруйнованого храму в Годовиці. Саме на порятунок храму спрямована основна діяльність «Арт студіі Івони Лобан».  

Завдяки творам таких художників, як-от, П. Сипняк, О. Скоп, С. Міхновський, О. Крохмалюк, В. Москалюк, О. Білобран, О. Жеребецька, Р. Грабар, О. Сагайдак, Л. Котюк, М. Радь, П. Ярмолик, О. Казнох, П. Сметана, Л. Панчишин, М. Москалюк, В. Проданчук, Н. Євдокименко-Проданчук, С. Ковтун, Н. Павлюк, завдяки підтримці журналістів, музикантів і всіх небайдужих людей, дворічній роботі і десяткам креативних проектів про Костел всіх святих в с.Годовиця почуло багато людей. Були виділені кошти на проектно-кошторисну документацію з реставрації і консервації храму.

Відкриття виставки 23 квітня о 17.00 в Органному залі.  Прес-конференція відбудеться о 16.00, за годину до відкриття.  

Фото - Івони Лобан.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: