• Головна
  • Новини
  • Населення України щорічно скорочується на 200 тисяч осіб

09.03.2019, 17:17

Населення України щорічно скорочується на 200 тисяч осіб

Демографічна ситуація в країні з кожним роком стає все гірше, смертність зростає. Останнім часом щороку населення України скорочується на 200 тисяч осіб на рік. Цей показник збережеться і в наступні роки.

Про це повідомив заступник директора Інституту демографії і соціальних досліджень ім Птухи НАН України Олександр Гладун, - пише Знай.

В 2015 році населення скоротилося на 183 тис осіб, у 2016 році - на 186,6 тис осіб, у 2017 році - на 210 тис, в 2018 році - 252 тис. Таким чином ми втрачаємо за рахунок природного фактора кожен рік, в середньому, 200 тис осіб - середній місто України.

При цьому постійно зростає рівень смертності, це обумовлено віковою структурою населення, адже в Україні 23% людей у віці 60 років і старше. Відповідно, чим старше населення, тим більше людей помирає. За прогнозами демографів, чисельність українців і в найближчі роки буде скорочуватися.

Крім віку населення, на фактор чисельності населення впливає міграція. При цьому в Україні вона поки що не контролюється. Демограф зазначає, що всеукраїнський перепис населення, яка призначена на 2020 рік, покаже реальний стан справ і те, скільки насправді людей виїхало і тепер постійно живе і працює за кордоном.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: