• Головна
  • Новини
  • На Львівщині збудують мікро ГЕС, яка забезпечить електрикою 750 родин

28.11.2022, 07:33

На Львівщині збудують мікро ГЕС, яка забезпечить електрикою 750 родин

У селі Липиці за кошти іноземного інвестора планують збудувати інноваційну гідроелектростанцію, яка забезпечить енергопостачання 750 домогосподарств

Про це повідомив співвласник компанії "Вотерструм" Андрій Авдєєнко.

"Це буде одна з найсучасніших і найбільш безпечних для довкілля ГЕС в Україні. Перед греблею буде встановлене механічне та ультразвукове захисне обладнання, аби запобігти травмуванню риб. Компанія Вотерструм вже провела та профінансувала польові іхтіологічні дослідження. Фахівці надали позитивний висновок розробленій нами конструкції рибоходу, – написав Андрій Авдєєнко на своїй сторінці у фейсбук. – У нас є іноземний інвестор, який зацікавлений у будівництві інноваційної ГЕС та підвищенню привабливості Львівщини".

У компанії запевняють, що будівництво цієї ГЕС забезпечить безперебійне енергопостачання 750 домогосподарств, чим самим вбереже їх можливих віялових відключень через нестабільну роботу ТЕС та ТЕЦ в Західній Україні.

Мікро ГЕС збираються будувати у селі Липиці Стрийського району (Миколаївська територіальна громада). Будівництво електростанції саме у цьому місці може зупинити розмивання берегів, адже самі споруди ГЕС братимуть на себе "силу".


 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: