• Головна
  • Новини
  • На Львівщині з початку року засудили лише 4 «незаконних лісорубів»

22.03.2019, 17:30

На Львівщині з початку року засудили лише 4 «незаконних лісорубів»

Попри масові випадки незаконної вирубки лісів на території Львівщини,  місцеві загальні суди у Львівській області з початку року  винесли лише чотири  вироки за статтею  246 КК України (незаконна порубка лісу).

Згідно з інфомацією у Єдиному державному реєстрі судових рішень, два  з них були ухвалені Старосамбірським районним судом, два інші винесли Самбірський  міськрайонний суд та Жовківський райсуд.

У судових рішеннях Старосамбірського райсуду, що були винесені 4 січня та 28 лютого, фігурують  місцеві жителі, які вчинили незаконну вирубку дерев в кварталах Спаського лісництва Державного підприємства «Старосамбірське лісомисливське господарство», на території якого розташований регіональний ландшафтний парк «Верхнє-Дністровські Бескиди».

У першому випадку йдеться про «самовільну рубку двох сухостійних дерев породи «сосна» та «ялиця», загальною кубомасою 3,47 куб. м, вартістю 5 656 гривень», у другому – про «самовільну рубку одного сироростучого дерева породи «бук», загальною кубомасою 0,3 куб. м, вартістю 1336 гривень».

Обвинуваченому, що зрубав два дерева, було призначено покарання  у виді штрафу в розмірі 50 (п’ятдесять) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п’ятдесять гривень). У другому випадку (за рубку одного дерева) суд призначив штраф у розмірі в  300 (триста) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 5100.00 ( п'ять тисяч сто гривень).

Аналогічні покарання отримали «незаконні лісоруби», засуджені Самбірським міськрайонний судом та Жовківський райсудом.

Самбірський міськрайонний суд вироком від 25 лютого призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень місцевому жителю, який незаконно зрізав два дерева породи «Ялиця» на території ДП «Боринське лісове господарство», чим спричинив шкоду на суму  8 024 гривень. 

Жовківський районний суд вироком від 1 лютого засудив до 5 100 гривень штрафу  обвинуваченого, що «вчинив незаконну порубку одного дерева породи сосна» в кварталі Рава-Руського лісництва Жовківського ДЛГП ЛГП «Галсільліс», «чим завдав державі матеріальну шкоду на загальну суму 2 403.15 гривень».

Фото - Zik.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: