24.11.2021, 14:08

На Львівщині вже провели понад 1,5 мільйони щеплень

Станом на сьогодні на Львівщині заповненість ліжкової мережі закладів, визначених для госпіталізації хворих з підозрою або підтвердженим діагнозом Covid-19, становить 50%. Спостерігається відносна стабілізація епідеміологічної ситуації.

Про це йдеться на сайті Львівської ОДА.

Як зазначила керівник Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко, понад 2600 осіб перебувають у стаціонарах лікарень області, з них 83 пацієнти - під апаратами ШВЛ та 209 - у відділеннях реанімації та інтенсивної терапії. Найбільше хворих лікуються у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, Львівському обласному госпіталі інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, Центрі легеневого здоров‘я та у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні.

На Львівщині показник вакцинації вже перетнув позначку у 1,5 млн щеплень, понад 600 тисяч осіб провакцинувалися двома дозами.

Наталія Іванченко додала, що сьогодні в шпиталі імені Митрополита Андрея Шептицького, відкриється ще один центр вакцинації населення. Тут спершу вакцинуватимуть вакциною Pfizer, адже вона є найпопулярнішою серед населення.

«Відкриття саме там пункту вакцинації буде додатковим стимулом для здійснення щеплення як для пацієнтів, так і для відвідувачів лічниці. Перебування священнослужителів служитиме переконливішим чинником для осіб, що вагаються вакцинуватися чи ні»,- сказала вона.

Вакцинуватимуть у шпиталі усі групи населення та усіх, хто має таке бажання.

Медик зазначила, що щоденно в області працює близько трьох десятків центрів вакцинації населення і все робиться для того, щоб число людей, які провакцинувалися, зростало. 

«Якщо підприємства звертаються з проханням про проведення виїзних щеплень, то ми охоче відгукуємося та забезпечуємо їх виїзними бригадами для вакцинування працівників», - сказала Наталія Іванченко.

Також вона нагадала про важливість таких карантинних правил, як соціальна дистанція, використання засобів індивідуального захисту та гігієна рук, адже саме такі прості заходи можуть врятувати людське життя. 

«Якщо хтось має такі симптоми як нежить, кашель, підвищення температури тіла чи загальну слабість, то така особа не повинна виходити з дому та наражати оточення на небезпеку. Така людина повинна сконтактуватися з сімейним лікарем для подальшого лікування. Повністю провакциновані особи, які були в контакті з хворим, не підлягають самоізоляції якщо у них немає жодних клінічних ознак хвороби. За ними потрібно встановити медичне спостереження впродовж 14-ти днів і в разі появи симптомів провести лабораторне обстеження. Усі невакциновані контактні особи повинні піти в такому випадку на самоізоляцію та на 5-7 день здати ПЛР або експрес-тест», - проінформувала Наталія Іванченко.

Також вона додала, що як правило в цю пору року починається збільшення захворюваності на ГРВІ.

«Минулого року на Львівщині зареєстрували лише 2 випадки грипу. Цього року таких випадків поки не було, але не виключено, що сезон грипу в цьому році настане», - сказала Наталія Іванченко.

Тому вакцинація проти захворювання на ГРВІ є потрібною також. Після вакцинації проти грипу має пройти 14 днів для вироблення імунітету. Саме тому варто себе захистити як від коронавірусної хвороби, так і від ГРВI.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: