• Головна
  • Новини
  • На Львівщині та у Києві фіксують найбільше випадків розкрадання гумдопомоги – Монастирський

22.06.2022, 16:29

На Львівщині та у Києві фіксують найбільше випадків розкрадання гумдопомоги – Монастирський

Правоохоронці фіксують найбільше випадків розкрадання гуманітарної допомоги у Києві, а також у Львівській, Харківській і Кіровоградській областях.

Про це повідомив голова МВС Денис Монастирський у ефірі національного телемарафону, передає пресслужба МВС України.

«В Україні вже з’явилися два лідери по шахрайству: Київ та Львівщина. Далі – Харківщина та Кіровоградщина», – зазначив Денис Монастирський.

Також він навів декілька найтиповіших прикладів шахрайств: «Найчастіше воно вчиняється щодо зборів коштів для придбання автомобілів високої прохідності для бійців. Ділки закуповують такі авто і продають їх в Україні за ринковою вартістю. Другий найпоширеніший варіант – закупівля гуманітарної допомоги у вигляді товарів та подальший їх продаж».

Найцинічніше шахрайство на думку очільника – випадки, коли українці на окупованих територіях здійснювали плати великих сум за евакуаційні маршрути, а ділки зникали з грошима.

За його словами, наразі з’являються окремі шахраї, які використовують слабкість людей або їхній безпорадний стан. Сьогодні правоохоронці розслідують 247 кримінальних проваджень щодо розкрадання гуманітарної допомоги. З них 29 особам повідомлено про підозру. Далі провадження передають до суду.

Денис Монастирський нагадав, що на початку широкомасштабної агресії Верховна Рада запровадила спеціальну статтю 201- 2 Кримінального кодексу – «Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги».

«Зі свого боку поліція оперативно реагує на звернення, кіберполіція виявляє псевдоповідомлення про збір коштів», – запевнив міністр.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: