• Головна
  • Новини
  • На Львівщині судитимуть ще трьох “ухилянтів”, які намагалися втекти від мобілізації за кордон

30.11.2022, 11:30

На Львівщині судитимуть ще трьох “ухилянтів”, які намагалися втекти від мобілізації за кордон

На Львівщині судитимуть ще трьох “ухилянтів”, які намагалися втекти за кордон, щоб уникнути мобілізації. За підробку та використання завідомо підроблених документів зловмисникам загрожує до двох років обмеження волі.

Як встановили правоохоронці, 20-річний та 45-річний жителі Харківської області, а також 49-річний мешканець міста Дніпро, підробили посвідчення військовозобов’язаного, внісши до них недостовірні відомості щодо визнання їх непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку.

У подальшому чоловіки пред’явили підроблені документи у пункті пропуску “Шегині” з метою безперешкодного перетину кордону.

Усім трьом зловмисникам повідомили  про підозру у вчиненні кримінальних проступків, передбачених ч.1 та ч.4 ст.358 (Підроблення та використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – обмеження волі на строк до двох років.

Досудові розслідування звершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Нагадаємо, що Указом Президента України № 64/2022 від 24.02.2022 у країні введено воєнний стан та розпочато мобілізацію до Збройних Сил України із встановленням обмежень щодо виїзду за межі України громадян чоловічої статі віком від 18 до 60 років.

У поліції Львівщини зазначають, що усього за період дії правового режиму воєнного стану дізнавачі поліції області відкрили 1240 кримінальних проваджень за фактами підробки та використання підроблених документів для перетину державного кордону України з метою ухилення від мобілізації та військової служби. Про підозру повідомлено 803 особам. У 444 кримінальних провадженнях досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровано на розгляд суду.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: